Polițiștii au reținut doi bărbați care l-ar fi agresat pe activistul de mediu Daniel Bodnar și au aplicat amenzi de 13.000 lei în cazul transportului ilegal de lemne semnalat de acesta


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a anunțat luni că au fost reținuți doi bărbați care l-ar fi agresat pe activistul de mediu Daniel Bodnar.

Reamintim că Daniel Bodnar a fost amenințat și chiar lovit în timp ce se afla, duminică, în zona Depozitului Atelier Împletituri–Marginea, după ce a semnalat un transport posibil ilegal de material lemnos.

Inițial, activistul de mediu a anunțat Poliția despre faptul că o autoutilitară ce transportă material lemnos este supraîncărcată. Polițiștii au interceptat transportul efectuat de un rădăuțean de 60 de ani.

Ulterior, s-a stabilit că datele înscrise în avize corespund cu cantitatea de material lemnos însă numărul de bucăți material lemnos din avizele de însoțire nu corespunde cu numărul de bucăți inventariate de către personalul silvic. Astfel, persoana juridică titulară a transportului a fost amendată cu 5.000 lei pentru nerespectarea modului de completare a avizelor de însoțire.

Pe lângă asta, s-au mai constatat nereguli privind depășirea lungimii ansamblului de vehicule și depășirea greutății totale rezultate din documente, fapte sancționate cu amenda de 2.800 lei.

Încă o amendă, de 6.000 lei, a fost aplicată întrucât conducătorul auto a refuzat cântărirea încărcăturii, iar ca măsură complementară au fost reținute plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autoutilitarei, aceasta fiind indisponibilizată până la punerea în legalitate.

Totodată, în timp ce autoritățile inventariau materialul lemnos, activistul a fost abordat de un grup de persoane din anturajul șoferului, acesta ar fi fost amenințat și chiar agresat.

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,loviri sau alte violențe” și ,,amenințare”, stabilindu-se că persoanele respective au aruncat și cu pietre în mașina activistului de mediu, în acest sens cercetările fiind extinse și cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,distrugere”.

Mai mult, au fost identificate și audiate toate persoanele implicate, stabilindu-se participația directă la comiterea faptelor a doi bărbați de 27 și 38 de ani, ambii din comuna Sucevița.

Sursa citată precizează că cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, iar cercetările au fost extinse și cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,tulburare a ordinii și liniștii publice”.


Intră acum și în grupul de