Un activist de mediu sucevean a fost lovit și amenințat de un grup de persoane la Marginea, după ce a semnalat un transport ilegal de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost agresat, sâmbătă seara, după ce a semnat un transport ilegal de material lemnos.

Concret, în jurul orelor 19:20, Daniel Bodnar și Iulian Ureche au anunțat Poliția despre faptul că o autoutilitară ce transportă material lemnos este supraîncărcată.

Cu această ocazie, echipajul din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți a interceptat autoutilitara în cauză, după care a condus-o la Atelierul de Împletituri OS Marginea, în vederea inventarierii materialului lemnos.

Cei doi activiști s-au deplasat și ei la Atelierul de Împletituri Marginea, pentru a asista la inventarierea materialului lemnos din autoutilitara mai sus menționată.

În timp ce aceștia se aflau la poarta de acces în incinta Atelierului, au fost abordați de mai multe persoane, între aceștia izbucnind un conflict verbal. Până acum, polițiștii au stabilit identitatea a patru persoane din grupul respectiv.

Astfel, doi bărbați din grupul menționat le-au adresat amenințări cu acte de violență celor doi activiști, după care l-au lovit pe Bodnar.

Ulterior, aceștia au aruncat cu mai multe pietre înspre autoturismul BMW X6 aparținând lui Bodnar, provocând distrugeri.

La rândul său, activistul a precizat că va depune o plângere penală prealabilă mai târziu, întrucât dorește să asiste la inventarierea materialului lemnos.

În aceste condiții, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „amenințarea”, „lovirea sau alte violențe”, și „distrugerea” și au întocmit un dosar penal.


Intră acum și în grupul de