Peste 100 de copii din familii cu posibilități financiare reduse din Stroieşti, Şcheia și Gănicești au primit ghiozdane și rechizite școlare din partea Poliției Suceava


Intră acum și în grupul de

În ultima săptămână de vacanţă (07 – 12 septembrie 2020) poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Suceava, în colaborare cu partenerul lor tradițional, Brian Douglas, au oferit ghiozdane, penare şi rechizite copiilor cu posibilităţi financiare reduse din comunele Stroieşti, Şcheia și Gănicești.

Potrivit IPJ Suceava, copiii au mai primit dulciuri și fructe. În total, peste 100 de copii au primit rechizite și lucruri necesare școlii.

Totodată, polițiștii au purtat discuţii cu părinţii pentru a-i conştientiza pe aceştia cu privire la importanţa frecventării cursurilor şcolare de către copii şi importanţa educaţiei pentru dezvoltarea acestora.

Sursa citată mai menționează că, ghiozdane şi rechizite au fost distribuite și copiilor din comunitatea de romi din comuna Şcheia. „Din analizele de caz efectuate s-a constatat că mulţi dintre autorii de infracţiuni sunt minori, tocmai de aceea impunându-se intervenţia preventivă în scopul promovării actului educaţional şi implicit în vederea limitării participaţiei minorilor la săvârşirea de infracţiuni. Copiilor şi părinţilor acestora li s-au prezentat avantajele urmării cursurilor şcolare şi adoptării unui comportament civilizat şi încadrat de legalitate,” arată IPJ Suceava.

„Poliţiştii stimulează astfel dezvoltarea unui comportament antiinfracţional şi antivictimal, promovând educaţia – factor principal în activitatea de prevenire a infracţionalităţii,” subliniază Poliția Suceava.


Intră acum și în grupul de