Tu ți-ai echipat localul corespunzător în plină pandemie? Iată CE măsuri trebuie să iei!


Intră acum și în grupul de

Pandemia a fost o lovitură grea și neașteptată pentru multe firme, dar în special pentru cele din domeniul ospitalității, de la hoteluri, la restaurante și cafenele. Multe au fost nevoite să închidă complet afacerea, în timp ce altele s-au reorientat către comenzile online. Profitul, însă, nu a fost același. Acum, odată cu relaxarea restricțiilor, lucrurile s-au mai redresat, dar nu au revenit complet la normal.

Pentru a-și putea deschide din nou porțile, localurile trebuie să respecte câteva norme stricte, care să asigure atât siguranța lor, cât și pe cea a clienților lor. Așadar, dacă te afli și tu în această situație și vrei să te asiguri că ești complet pregătit pentru a-ți primi fără probleme oaspeții, atunci citește mai multe în continuare!

Iată ce măsuri ar trebuie respectate în fiecare local în contextul pandemiei!

Distanțarea socială

Ținând cont de fatul că distanțarea socială e una dintre cele mai sigure metode prin care poți preveni infecția cu noul virus, aceasta este recomandată și în cazul localurilor. Mesele ar trebui să fie așezate la cel puțin 2 metri una de cealaltă, cu maxim 5 persoane la fiecare dintre ele. Și, din moment ce acestea se află în aer liber, pericolul de contaminare este redus. Problemele apar în cazul restaurantelor închise.

Din moment ce acestea sunt spații închise, iar oamenii stau mai mult de 15 minute unii în vecinătatea altora, riscul de infectare crește exponențial. De aceea, sunt recomandate distanțele cât mai mari între mese, chiar dacă aceasta înseamnă reducerea numărului lor și, dacă se poate, separarea lor cu panouri de plexiglas. Dacă, în plus, clienții vor purta măști până ajung la masă și de fiecare dată când se duc la baie, atunci nu ar trebui să apară probleme.

Echiparea corespunzătoare a băilor

La fel ca distanțarea, și igiena este vitală pentru a reduce riscul de îmbolnăvire. Așadar, trebuie să te asiguri că băile sunt complet echipate și curățate periodic. Pe lângă dezinfectatul care ar trebui să întâmpine oaspeții la intrarea în local și care nu strică să se afle și lângă chiuvetele din toalete, prezența săpunul este obligatorie. Pentru cele mai bune rezultate, cumpără unul antibacterian.

În plus, în baie trebuie să existe și ceva cu care clienții să se poată usca sau șterge. Deși șervețelele sau lavetele sunt mai puțin costisitoare și mai la îndemână, mai bine comandă uscătoare de mâini rapide și eficiente.

Motivul este extrem de simplu: toaleta este singurul loc în care oamenii vor interacționa între ei și, din cauza spațiului strâmt, cel mai probabil, nu vor păstra distanța. În acest caz, trebuie să reduci pe cât posibil timpul petrecut de fiecare persoană în acest loc. De aceea, aparatele rapide și profesioniste, cu un timp de uscare a mâinilor cuprins între 7 și 10 secunde, te ajută considerabil la acest capitol!

Dezinfectarea meselor după fiecare client

Tot pentru a te asigura că măsurile de igienă sunt respectate ca la carte în localul tău, asigură-te că după fiecare client cureți cu dezinfectante suprafețele pe care acesta le-ar fi putut atinge. Bineînțeles că timpul de așteptare al următorilor oaspeți va crește, dar poți fi convins că acest lucru nu îi va deranja, din moment ce la mijloc se află sănătatea lor. Oricum, găsirea unei mese deja murdare este una dintre cele mai neplăcute experiențe pe care le poate avea cineva.

Așadar, iată ce măsuri ar trebui să iei pentru a te asigura că localul tău nu va întâmpina probleme în pandemie. Dacă ospătarii vor respecta toate indicațiile, inclusiv purtarea măștii în mod corect, și localul va funcționa în concordanță cu recomandările statului, vei fi surprins cât de mulți clienți vei avea. În această perioadă, toată lumea prețuiește mai mult siguranța, așadar, dacă le poți oferi acest sentiment oaspeților, aceștia vor reveni cât de curând la tine! (S.E.O)

Sursa foto: Unsplash.com  


Intră acum și în grupul de