Femeile câștigă mai bine decât bărbații? Află care sunt joburile în care femeile excelează financiar fără studii superioare


Intră acum și în grupul de

Cu toate că se duce o luptă la nivel global pentru egalitatea salarială dintre sexe, din studiile recente asupra pieței forței de muncă, din România, a reieșit faptul că femeile câștigă în continuare mai puțin decât bărbații. Acest lucru se întâmplă în cazul joburilor obișnuite și totodată solicitante din punct de vedere fizic și psihic.

Există însă domenii de activitate unde femeile câştigă mult mai bine decât bărbaţii, depunând un efort mult mai mic și fără a avea nevoie de studii superioare.

Iată care sunt joburile din care femeile câștigă mai bine decât bărbații

1.         Îngrijire pentru persoanele în vârstă/ Babysitter

  • Femeile sunt înzestrate cu răbdare, empatie, sensibilitate, iar grija și adaptabilitatea apare natural de la cele mai fragede vârste. De aceea femeile pot lucra cu persoanele neajutorate precum bătrânii și copiii, fără a avea o pregătire specială în acest sens.
  • Un loc de muncă ca babysitter îi poate aduce unei femei un venit mare, deoarece există din ce în ce mai mulți părinți care lucrează și nu au cu cine să își lase copiii. Aceștia au nevoie de atenție, de supraveghere și de grijă sporită, motiv pentru care salariul este motivant.
  • În România, majoritatea bătrânilor au nevoie de ajutor și de cineva care să le țină de urât, pentru că o mare parte dintre ei rămân siguri. De aceea, o îngrijitoare este foarte căutată atât de familia bătrânului, care nu îi poate fi alături în cea mai mare parte a timpului, cât și de bătrânul rămas singur.

2.      Coafeză/Cosmeticiană

  • Cine s-ar pricepe mai bine la un job într-un salon de înfrumusețare, dacă nu cele care au un talent aproape nativ în a se aranja? Femeile sunt cele mai potrivite persoane când vine vorba de joburi ce presupun îngrijirea, răsfățul și frumusețea iar sumele pe care le câștigă acestea sunt impresionante. Ele domină acest sector de activitate pentru că o femeie va ști întotdeauna ce își dorește o altă femeie.
  •  Un loc de muncă ca cel de coafeză sau cosmeticiană nu necestită o pregătire riguroasă, ci un set de abilități pe care o femeie le poate deprinde ușor în urma unor cursuri de pregătire.

3.      Model/ Hostess

  • Abilitățile de comunicare, îmbinate cu sensibilitatea și adaptabilitatea, sunt cele care fac o femeie să fie potrivită pentru un job de model. Acest loc de muncă aduce venituri spectaculoase având un program flexibil, bonusuri și alte avantaje, salariul începând de la 4000 de lei lunar. Farmecul sau simpla feminitate sunt atuuri ale unei femei care poate lucra în acest domeniu și care poate obține un câștig bine clasat în topul veniturilor.
  • Un job de model necesită semnarea unui contract în cadrul unui studio, precum Kendrastudio.ro. Poti afla detaliile aici despre accesarea unor traininguri de optimizare a abilităților.
  •  A lucra ca hostess înseamnă a întâmpina clienții la evenimente și a fi formatorul primei impresii cu privire la atmosfera locului. Este un job unde femeile câștigă foarte bine atât timp cât știu să-și pună în valoare amabilitatea, feminitatea și ospitalitatea.

Acestea sunt locurile de muncă pe care le pot avea femeile cu ajutorul calităților native și a unui efort minim de îmbunătățire a diverselor abilități. Este demonstrat faptul că aceste joburi generează venituri mari și foarte mari, bonusuri, avantaje, posibilități de promovare, de care doar femeile se pot bucura. (S.E.O.) 


Sursă foto: Freepik.com


Intră acum și în grupul de