Sărbătorește 1 iunie în Bucovina. Câteva lucruri pe care poți să le faci în această zi


Intră acum și în grupul de

După o lungă perioadă în care timpul liber a fost petrecut preponderent în casă, iar propriul cămin a devenit cinematograf, restaurant, chiar loc de plimbare, relaxarea recentă a restricțiilor pare luminița de la capătul tunelului. Aceasta a venit la timp pentru un dintre cele mai frumoase sărbători, Ziua Internațională a Copilului.

Astfel, poți să te gândești la a petrece timpul în exteriorul propriei casei, lucru benefic atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Dacă te gândești să petreci ziua de 1 iunie în Bucovina, iată câteva lucruri care ar putea să-ți fie de ajutor

Locații și activități

Bucovina e plină de locuri de vizitat, iar o zi este suficientă să cunoști și să te bucuri pe deplin de un loc nou. Te poți plimba pe la binecunoscutele mănăstiri, care totuși s-ar putea să nu fie chiar pe gustul copilului tău, sau poți alege cățăratul pe munte, poți fii sigur că nu vă veți plictisi. Dacă e posibil, iar copilul e destul de mare, închiriați biciclete, faceți un tur și bucurați-vă împreună de munții bucovineni. Puteți admira peisajul fascinant și pe jos, făcând o drumeție pe munte. Aceste 2 activități au și un alt avantaj: îl vor stoarce pe cel mic de energie, iar tu vei putea beneficia de unele momente de liniște. Tiroliana de la Palma este și ea de luat în considerare, din nou, dacă varsta copilului o permite.

Dacă totuși preferați o activitate indoor, teatrul poate fi o alegere potrivită. O masă în oraș într-un restaurant tematic poate fi o varianta la fel de bună pentru ca piciul tău să se simtă special și iubit.

Îți poți implica copilul în organizarea acestei zile. Află-i dorințele și așteptările pentru a te putea bucura alături de el. Plimbarea cu Mocănița din Sucevita poate fi distractivă pentru unii copii, însă alții poate preferă shoppingul.

Bagajul potrivit

Încă nelipsită, masca reprezintă primul lucru pe care ar trebui să îl pui în bagaj. Cel mai bine ar fi să fiți pregătiți cu mai multe bucăți pentru fiecare membru al familiei. Tot de nelipsit sunt dezinfectantul și alte obiecte ce țin de igiena personala.

În ceea ce privește îmbrăcămintea, varianta ușoară și comodă deopotrivă în cazul femeilor, o reprezintă rochiile și salopetele din materiale potrivite. Acestea se găsesc într-o multitudine de stiluri, facandu-le potrivite în orice context, inclusiv în vacante. Tot în ideea de comoditate, lejeritate și libertate în mișcare se recomandă încălțămintea joasă, cum ar fi niște mocasini de piele de la ePieleNaturala, cu care o dată încălțată, vei putea ține pasul cu piciul tău. Cel mai probabil va avea nevoie și cel mic de câteva haine de schimb, chiar dacă este vorba de o ieșire de o zi, așa că nu uita să adaugi în bagaj măcar un tricou extra.

Amintirile care durează

N-ar fi rău ca în această zi să stați departe de Social Media, să fiți complet prezenți unul pentru altul și să vă creați amintiri durabile. Este plăcut însă ca atunci când memoria personală nu ne mai ajută să apelăm la una externă, un card SD de exemplu, unde să avem multe poze/filmulețe. Imortalizează așadar cât mai mult cu putință.

Cel mai important este ca micul pui de om să știe că în această zi el este personajul principal și că activitatea sau activitățile sunt special pentru el. Ziua de 1 iunie este foarte importantă, dându-ți șansa să te apropii de propriul copil și să îl cunoști mai bine, indiferent dacă petreceți ziua pe plaiuri bucovinene ori nu. (S.E.O.)

Sursă foto: Pexels.com


Intră acum și în grupul de