Simți că ești dezorganizat? Începe să-ți faci ordine în viață cu pași mici!


Intră acum și în grupul de

Nimeni nu se naște organizat. Chiar și persoanele extrem de organizate au ajuns la performanța asta prin disciplină și obiceiuri sănătoase. Nu-ți pierde speranța dacă te consideri o persoană dezorganizată, află că poți să înveți să schimbi asta.

Organizarea este importantă. Dacă viața ta este destul de stresantă, atunci dezorganizarea nu va face decât să contribuie la acest stres. Urmărește acești pași mici și simpli, care te pot ajuta să schimbi anumite aspecte din viața ta.

Cum să fii mai organizat în 4 pași simpli:

  1. Fă-ți mereu patul dimineața

Majoritatea oamenilor suferă de o lene acută atunci când vine vorba de făcut patul dimineața, dar să știi că acest lucru este extrem de benefic pentru tine. Poate sună a ceva nesemnificativ, dar dacă îți faci patul când te trezești sau înainte să pleci la muncă, vei fi mult mai organizat.

Dacă îți ții patul nefăcut, atunci cel mai probabil nu ai tendința să menții nici curățenia în cameră. Acest aspect este practic o invitație de a-ți lăsa hainele, machiajele, praful și alte obiecte să rămână îngrămădite în cameră, dar dacă îți faci patul, atunci ai mai multă voință să ordonezi și restul camerei tale. 

  1. Ține-ți hainele în ordine

Hainele împrăștiate sunt extrem de dăunătoare pentru psihic. Ele vin cu o doză de frustrare și stres, mai ales dimineața când cauți o bluză anume și nu găsești, dar poate se află chiar în fața ta. Dacă ai multe haine, cel mai probabil le ții într-un dressing, pentru că ai mai mult spațiu. Toate spațiile astea se umplu inutil dacă hainele sunt împrăștiate.

Cea mai bună soluție este să achiziționezi accesorii pentru dressing, care sa te ajute să-ți ții hainele în ordine. Unele dintre solutiile potrivite pentru organizarea adecvată a hainelor tale pot fi accesoriile de dressing de la oscardeko.ro, pentru că poți găsi o varietate de modele, pentru toate piesele tale vestimentare si nimic nu va rămâne prin locuri în care nu ți-ai dori să fie.

  1. Nu face curățenie, ci menține-o

Curățenia nu se face, se păstrează. Dacă ajungi să faci curățenie zilnic, atunci înseamnă că în casa ta este o dezordine constantă, ceea ce automat reprezintă o viață dezordonată. Este indicat să ștergi praful măcar o dată la două zile și să dai cu mătura zilnic. În plus, curățenia este benefică pentru psihic, pentru că te ține în priză și îți oferă o satisfacție enormă atunci când vezi că locuința ta este în ordine.

Nu uita nici de vase. Nu lăsa vasele să se adune până se face un morman imens. Pe lângă asta, vasele murdare sunt o sursă de bacterii care nu sunt deloc benefice pentru aerul din casă.

  1. Fă o listă cu deadline-uri

Persoanele organizate niciodată nu pierd timpul, pentru că sunt conștiente că o viață organizată înseamnă o viață productivă. Dacă vrei și tu să faci parte din această categorie, atunci fă-ți o listă cu sarcinile zilnice și trasează deadline-uri pentru când vrei să le îndeplinești. Ca să fie vizual mult mai ușor de reținut, folosește multe culori pentru fiecare cuvânt/frază cheie ca să nu scapi din vedere nici un detaliu important.

Este în regulă dacă nu te simți 100% organizat în fiecare zi, pentru că se întâmplă să nu ai mereu chef să menții o ordine. Important este să nu lași ca acest lucru să devină un stil de viață. (S.E.O.)

Sursa foto: Freepik.com


Intră acum și în grupul de