Diferența dintre a fi în avantaj și a trișa la jocurile de noroc


Intră acum și în grupul de

Orice pasionat de gambling își dorește, fără îndoială, să câștige. Unii dintre jucători ajung să apeleze la diverse tertipuri pentru a-și mări șansele de a pune mâna pe un premiu. Cu toate acestea, există diferențe clare între a avea un avantaj și a trișa. Fiecare casino online Romania are propriile reguli de funcționare, însă un lucru este clar: nimeni nu va tolera înșelăciune.

De cele mai multe ori, avantajele pe care jucătorii le au sunt puse la dispoziție chiar de cazinouri. Pe de altă parte, trișatul este ilegal. Cum ne dăm seama care este diferența dintre cele două? Vom vedea în continuare!

Gamblingul cu avantaj implică matematica

Nimeni nu acuză un cazinou că a înșelat atunci când profită de matematica din spatele jocurilor pe care le oferă. Dacă ești nou în ceea ce privește jocurile de noroc la cazino, este posibil să nu cunoști conceptul de „marginea casei”. Acesta este doar un termen elegant pentru a descrie modul în care cazinoul își câștigă banii. Mai exact, este diferența dintre șansele de câștig și cotele de plată.

Cel mai simplu exemplu este ruleta. O ruletă are 38 de numere și, dacă ai plasa un pariu pe fiecare dintre aceste 38 de numere, ai avea garanția de a câștiga, nu? Cel mai probabil, însă ar fi acesta un pariu profitabil? Nu! Iată de ce:

Un pariu cu un singur număr la ruletă se plătește la cote 35-1. Dacă pariezi 1 RON pe toate cele 38 de numere, vei câștiga garantat cu unul din numere, dar vei pierde cu restul de 37.

Plățile de la 35 la 1 te-ar lăsa cu o pierdere netă de 2 RON. Acesta este modul în care cazinoul își primește avantajul în ruletă și are un avantaj matematic similar în fiecare joc pe care îl oferă.

Jucătorii avantajați, totuși, caută lacune în regulile jocurilor pentru a găsi oportunități de a obține un avantaj. Asta însă nu este o sarcină ușoară, iar cazinourile nu vad cu ochi foarte buni acești jucători.

Jucatorii care se folosesc de avantaj sunt tratati altfel de cazinouri  

Un exemplu clasic de jucător cu avantaj este numărarea cărților. Jucătorul care apelează la această tactică nu înșeală, ci doar acordă atenție cărților care sunt împărțite, astfel încât să-și poată mări dimensiunea pariului atunci când pachetul îl favorizează.

Este greu de considerat acest avantaj ca fiind înșelăciune și, cu siguranță,practica nu este ilegală. Asta pentru jucătorul urmărește cu atenție ceea ce se întâmplă în joc și încearcă să numere cărțile împărțite.

Nimeni nu poate acuza un jucător de poker că acordă o atenție prea mare jocului.

Cazinourile nu câștigă bani atunci când pierd în fața jucătorilor care numără cărți, motiv pentru care, atunci când bănuiesc că un jucător de la masă apelează la astfel de trucuri, fac tot posibilul pentru a-i contracara avantajul. Cum? Ar putea începe să amestece pachetul după fiecare mână, eliminând orice margine pe care ar putea să o câștige jucătorii. Alteori, jucătorului i s-ar putea cere să se abțină de la jocul de blackjack. Însă cel mai rău scenariu implică interzicerea accesului în acel cazino. 

Tehnici care aduc avantaj în gambling – numărarea cărților    

Nu trebuie să fii un geniu cu memorie fotografică pentru a număra cărțile. Tot ce trebuie să faci este să poți adăuga și scădea 1 dintr-un cont de rulare.

Numărarea cărților funcționează deoarece probabilitatea de a obține un blackjack se modifică pe baza raportului dintre cărțile mari și cărțile mici din pachet.

Cărțile mari sunt cărți în valoare de 10 și cărți în valoare de 11. Cărțile 10 și cărțile feței, împreună cu ași, sunt cărți mari. Cărțile mici sunt mai susceptibile de a genera un bust pentru jucător.

De fiecare dată când se primește un 10 sau un as, acesta este scos din punte, scăzând probabilitatea de a obține un blackjack. Cele mai de simple sisteme de numărare a cărților iau în considerare aceste cărți ca -1. De fiecare dată când se primește o carte mică, aceasta este, de asemenea, scoasă din pachet, crescând probabilitatea ca tu să primești un blackjack. Sistemele de bază de numărare a cărților consideră aceste cărți ca +1.

Jucătorii care numără cărțile pariază mai mult atunci când numărul este pozitiv și mai puțin atunci când numărul este negativ. Această tehnică elimină avantajul matematic al casei și oferă jucătorului un avantaj în fața cazinoului.

Plata mare (3 la 2) pentru un blackjack este cea care creează această discrepanță matematică. Multe cazinouri au eliminat posibilitatea ca un jucător cu un avantaj să obțină un avantaj asupra cazinoului prin una dintre cele două tehnici.

Prima tehnică este de a amesteca pachetul de cărți pe tot parcursul jocului. Deoarece cărțile pe care le-ai numărat se întorc în pachet, este imposibil să ai un avantaj.

A doua tehnică este de a oferi o plată de 6 până la 5 doar pe un blackjack. Plata redusă pentru acea mână crește atât de mult marginea casei, încât numărarea cărților nu o poate compensa.

Folosirea dispozitivelor în timpul jocului este considerată înșelătorie

Prin definiție, utilizarea oricărui tip de dispozitiv în timpul jocului unui joc la cazino este o înșelăciune. Este în regulă să numeri cărțile folosindu-te de memoria proprie, dar dacă folosești un device pentru a face acest lucru, atunci treci în sfera înșelătoriei.

Jucătorii profesioniști și chiar jucătorii amatori folosesc computerele tot timpul. Strategiile corecte pentru blackjack și video poker sunt generate de computer, dar nimeni nu consideră că acestea sunt tehnici de trișare.

Răspunsul cazinourilor la o tehnică de joc avantajoasă, precum cea descrisă mai sus, este de obicei același. Acestea schimbă condițiile jocului. Așadar, dacă în jocul online poți să folosești orice ajutor ai la îndemână, atunci când mergi într-un cazino terestru, lucrurile stau diferit.

Concluzie

A obține un avantaj sau a folosi tehnici de înșelăciune sunt două lucruri diferite. Jocurile de noroc cu avantaj utilizează o strategie inteligentă pentru a profita de neglijențele cazinourilor. Jucătorii acordă o atenție deosebită condițiilor jocurilor și iau decizii inteligente pe baza acestor regulamente.

Înșelăciunea, pe de altă parte, schimbă într-un fel regulile jocului. Marcarea cărților este înșelătorie, însă numărarea cărților reprezintă jocul de noroc avantajos. (R.B.)


Intră acum și în grupul de