Ce pensule de bază îți trebuie pentru un machiaj perfect în fiecare zi


Intră acum și în grupul de

Dacă ești pasionată de machiaj, probabil știi că atunci când cauți un set de pensule de machiaj vei găsi diverse opțiuni, de la pensule profesionale costisitoare la cele mai elementare tipuri de pensule care nu-ți îndeplinesc toate nevoile. Iată cum să alcătuiești propriul tău set, pentru a nu te confrunta cu aceste probleme.

Dacă îți cumperi un set profesional și complet de pensule pentru machiaj, al cărui cost este de obicei ridicat, probabil vei remarca că nu profiți din plin de toate posibilitățile sale și că îți rămâne mai mult de o pensulă nefolosită. Acest lucru se poate datora faptului că profiți de natura multifuncțională a unor pensule sau că pur și simplu nu utilizezi atât de multe produse atunci când aplici machiaj. La polul opus, când cumperi un set ieftin de pensule, probabil unele dintre ele se vor deteriora rapid și vei rămâne cu instrumente lipsă în set.

Prin urmare, cel mai bine este să îți creezi propriul kit de pensule machiaj selectându-le pe cele esențiale, precum și pe cele care pot fi utilizate pentru a aplica diverse produse.

Îți propunem următoarele:

Pensule machiaj multifuncționale

Fiecare artist de make-up are trucurile sale și vede o utilitate diferită în diversele pensule de machiaj. Același lucru se poate întâmpla oricui, care poate considera că o pensulă este esențială atunci când alții consideră că ea este inutilă. Totul este să încerci și să păstrezi ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine.

În general, pensulele skunk și kabuki (în toate formele lor: rotunjite, plate, teșite sau ascuțite) sunt folosite pentru a aplica aproape orice tip produs pentru față, de la fond de ten până la conturare, trecând prin pulberi și farduri.

Pe de altă parte, pensulele groase pentru ochi pot fi utilizate și pentru diferite funcții. Poți aplica culoarea, amesteca sau estompa, precum și ilumina zone mici, cum ar fi în jurul nasului sau pe obraji.

La fel, pensulele de față plate nu sunt utilizate numai pentru aplicarea fondului de ten sau a cremei BB. De asemenea, pot fi folosite pentru aplicarea de corectori și contururi fluide sau de cremă.

Pensule de față

Pensulă Kabuki: este cea mai utilă pensulă de față, deoarece este utilizată pentru a aplica orice tip de machiaj sub formă de pudră. Cea tradițională este cea mică, cea care poate fi purtat în geantă, dar astăzi au evoluat și sunt proiectate în moduri diferite.

Skunk: ideală pentru aplicarea atât a fondului de ten fluid, cât și a pudrei pe toată fața. Combină părul sintetic cu părul natural și conferă un finisaj ușor. Unii oameni preferă o pensulă de față plată pentru a aplica baza de machiaj, dar trebuie să știi că oferă un finisaj mai acoperitor și mai puțin natural.

Pensulă anticearcăn: sunt pensule de machiaj de dimensiuni medii, cu vârful plat și compact. Sunt ideale pentru aplicarea anticearcănelor lichide sau cremă.

Pensulă de fard: de dimensiuni medii / mari, poate fi teșită sau rotunjită și ar trebui să aibă păr moale și lung pentru a amesteca bine pudra.

Pensule machiaj de ochi

Pensulă de umbră: deși oricare dintre ele funcționează, una bună trebuie să aibă o tăietură rotunjită, păr scurt și dens.

Pensulă de amestecare/blending: cu părul lung și netedă, pentru amestecarea tranzițiilor de culori.

Pensulă teșită: este folosită pentru a aplica umbre și evidențieri pe tot ochiul.

Pensulă pentru dermatograf: esențială doar dacă aplici dermatograf cu gel. Eyeliners-urile comerciale vin cu propriul marker de tip perie sau aplicator.

Pensule machiaj de buze

Nu sunt esențiale, dar vei obține întotdeauna un rezultat profesional în machiajul buzelor dacă utilizezi o pensulă specifică. Pensula de buze este de obicei făcută din păr sintetic, cu vârful plat, rotunjit. Unele includ un capac metalic care servește la corectarea rujului dacă ieși ușor din contur atunci când îl aplici.

Pensule de tip periuță de dinți

Aceste pensule machiaj deosebite, al căror design ne amintește de o periuță de dinți, au câștigat teren față de pensulele de machiaj tradiționale. Datorită capului dens de peri moi, oferă un finisaj asemănător unui aerograf, care arată foarte natural pe piele.(W.M.)


Intră acum și în grupul de