5 pași pentru a vă curăța oglinzile corect


Intră acum și în grupul de

Oglinzile nu rămân curate prea mult timp datorită prafului, degetelor și petelor cauzate de diverși factori. Totuși, cel mai rău este că majoritatea încercărilor de a curăța o oglindă la perfecțiune nu dau rezultate. Dacă nu mai există dungi pe oglindă după ce ați terminat, există întotdeauna altceva greșit, cum ar fi colțurile murdare pe care pur și simplu nu le-ați putut curăța suficient.

Deși se pare că curățarea oglinzilor este o sarcină simplă, mai ales atunci când utilizați un produs cumpărat de la magazin, dacă doriți să știți cum să curățați oglinzile natural și să obțineți în continuare acele rezultate impecabile, există ceva mai mulți pași și ingrediente decât credeți.

Cu sau fără produse de curățat geamuri din comerț, există câteva aspecte esențiale de luat în considerare atunci când vă curățați oglinzile, pentru a vă asigura o curățare completă, completă. De fapt, este vorba mai puțin despre cel mai bun produs de curățare a oglinzilor și mai mult despre metoda, instrumentele și tehnicile de curățare.

Deci, să trecem la treabă! Iată ce ar trebui și ce nu ar trebui să faceți atunci când încercați să vă curățați oglinzile și să le mențineți strălucitoare.

Înainte de a împărtăși pașii cu privire la modul de curățare a oglinzii în modul corect, trebuie să vă asigurați că aveți tot ce este necesar pentru acest task.

Cârpă de praf și periuță de dinți

Înainte de a curăța orice suprafață, fie ea din sticlă sau lemn, primul pas este îndepărtarea prafului. Aceasta include colțurile care pot fi curățate cu o periuță de dinți veche.

Spirt

Acesta este practic produsul dvs. de îndepărtare a petelor și este fantastic pentru suprafețele de sticlă, în special. Îndepărtarea eficientă a petelor de pe oglinda înainte de a curăța restul suprafeței va face treaba mult mai ușoară și va oferi un rezultat final mai satisfăcător.

Bumbac

Fie bumbac obișnuit, fie dischete de bumbac pot fi utilizate împreună cu spirtul, pentru a îndepărta petele de pe oglindă. Evitați utilizarea cârpelor și a bureților.

Cârpe din microfibră, fără scame

Știți tipul de cârpe din microfibră care vin într-o carcasă pentru ochelari sau cele utilizate pentru ștergerea ecranelor? Acestea au o țesătură plană, ideală pentru curățarea oglinzilor și a suprafețelor de sticlă, deoarece nu lasă scame în urmă.

Oţet alb

Acesta va fi amestecat în apă pentru a face un produs de curățare eficient, de casă. Preferăm întotdeauna soluții naturale de curățare, deoarece nu există griji de reziduuri chimice rămase la suprafață.

Cum se curăță oglinzile în 5 pași simpli

  • Începeți prin curățarea colțurilor și marginilor, unde praful tinde să se acumuleze în timp. O periuță de dinți veche este perfectă pentru a scoate praful din aceste spații înguste dintre sticlă și cadru. Curățați restul suprafeței ștergând oglinda cu o cârpă de praf curată și uscată. Nu folosiți niciodată o cârpă umedă pentru a șterge oglinzile, chiar dacă este un mod eficient de a ridica praful de pe o suprafață.
  • Verificați dacă oglinda nu prezintă pete sau urme de pastă de dinți, produsele cosmetice și degete murdare. Curățați aceste zone cu spirt și bumbac.
  • Apoi, amestecați părți egale de apă și oțet alb; se toarnă într-o sticlă cu spray și se agită bine. Pulverizați oglinda de la distanță, astfel încât să nu ajungeți să udați sticla până în punctul în care soluția de curățare picură în jos.
  • Cel mai bun mod de a preveni dungile de pe oglindă este prin ștergerea sa în mișcări circulare sau în modele „S”. Aceste glisări rapide nu permit formarea dungilor, deoarece nu există linii drepte implicate. După ce ați curățat jumătatea superioară, suprapuneți-o ușor în timp ce curățați partea inferioară a oglinzii.
  • Deși acest lucru este opțional, dacă doriți să mergeți un pas mai departe, lustruiți oglinda cu o cârpă fără scame imediat după și veți rămâne cu o oglindă strălucitoare, fără pete și fără urme!
  • Pentru a vă păstra oglinzile strălucitoare și fără pete pentru o perioadă mai lungă de timp, folosiți o cârpă fără scame pentru a le șterge zilnic.(W.M.)

Intră acum și în grupul de