VIDEO // Boncănitul cerbilor în pădurile bucovinene: Imagini inedite surprinse pe raza Ocolului Silvic Pojorâta


Intră acum și în grupul de

O filmare extraordinară cu boncănitul cerbilor în pădurile administrate de Ocolul Silvic Pojorâta din cadrul Direcției Silvice Suceava a fost realizată de fotograful de wildlife Emil Ionescu. Filmarea a fost postată astăzi, 20 octombrie, de către Romsilva.

Romsilva: Boncănitul cerbilor, adică perioada de împerechere a cerbilor, debutează în septembrie și se încheie în prima jumătate a lunii octombrie, în funcție de climă și altitudine. În această perioadă, a împerecherii, cerbii se luptă, folosindu-și coarnele dezvoltate, pentru supremația asupra cârdurilor de ciute.

Foto: Emil Ionescu

Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.

Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

Boncănitul cerbilor în pădurile din Suceava administrate de Ocolul Silvic Pojorâta din cadrul Romsilva

💯 🎥 O filmare extraordinară cu boncănitul cerbilor în pădurile administrate de Ocolul Silvic Pojorâta din cadrul Direcției Silvice Suceava, realizată de fotograful de wildlife Emil Ionescu🔉 ▶️ Chiar dacă filmul realizat de Emil Ionescu este puțin mai lung, vă recomandăm să-l vizionați până la final, cu sunetul pornit.🟢 Boncănitul cerbilor, adică perioada de împerechere a cerbilor, debutează în septembrie și se încheie în prima jumătate a lunii octombrie, în funcție de climă și altitudine. În această perioadă, a împerecherii, cerbii se luptă, folosindu-și coarnele dezvoltate, pentru supremația asupra cârdurilor de ciute.🟢 Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.🟢 Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.ℹ️ Romsilva – Directia Silvica Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare 🌳🌲🌳 păduri de stat.credit: Emil Ionescu, fotograf wildlife*****ℹ️ 🇬🇧 Red stags during the rut in forests at Pojorâta Forest District in Suceava county, #Romania#Păduri #DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #România #Cerb #wildlife #Fauna

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Marţi, 19 octombrie 2021

Intră acum și în grupul de