Cele mai tari furnizori de jocuri de noroc din Europa Centrală și de Est


Intră acum și în grupul de

Când auzi „cazinou”, sigur te gândești la Las Vegas, eventual Monaco sau, de ce nu, Macao, regiunea cu statut special din China care găzduiește unul dintre cele mai mari centre de jocuri de noroc din lume. Rareori te gândești la companii furnizoare de servicii care fac toate acestea posibile – și rareori îți fuge mintea la Europa centrală și de est. Ceea ce este o greșeală, având în vedere că această zonă este „casa” unora dintre cele mai de succes companii producătoare de echipamente și software pentru cazinouri. Iată câteva pe care probabil le cunoști.

EGT (Bulgaria)

În aproape orice sală de jocuri sau cazinou online vei da peste cel puțin câteva jocuri casino EGT. Firma este prezentă atât pe piața jocurilor de noroc din lumea reală cât și cea pe internet, peste tot în lume.

Euro Games Technology – EGT – a fost fondată în 2002 în Sofia, Bulgaria. Inițial, se ocupa de construirea de jocuri de noroc tradiționale pentru uz în săli de jocuri, devenind rapid furnizorul dominant în țara sa „natală”, apoi s-a extins rapid în alte țări din Europa de Est. După doar câțiva ani, compania își găsește primul client de peste ocean, devenind unul dintre furnizorii cheie a companiilor de jocuri de noroc din America de Sud, apoi își continuă expansiunea în alte regiuni din lume.

Azi, EGT este activă în domeniile jocurilor de noroc de tip cazinou, de tip loterie și a pariurilor sportive, și are fabrici în Bulgaria și Dar el Salaam, Tanzania, și ori birouri, ori parteneri distribuitori peste tot în lume.

Novomatic (Austria)

Novomatic este probabil cea mai mare companie de jocuri de noroc din Europa centrală, cunoscută nu doar pentru automatele sale de joc ci și pentru cel mai popular joc de păcănele online, Book of Ra Deluxe.

Fondatorul Novomatic, Johann Graf, și-a început cariera cu importul și distribuția de jocuri de flipper din Belgia. În 1980, cei doi s-au despărțit, Graf orientându-se spre jocurile de noroc: a deschis mai multe săli de jocuri sub brandul Admiral, inițial doar în Austria, apoi și în țările învecinate.

Azi, Novomatic s-a extins de la Berlin la Santiago de Chile, are peste 20,000 de angajați și rulaj de sute de milioane de euro în fiecare an. Compania se ocupă de dezvoltartea și funrizarea de aparate de joc și software pentru cazinouri online, terminale de loterie video, și este prezentă în 50 de țări peste tot în lume.

Spribe (Ucraina)

La final, să menționăm un nou-venit pe piață care a cucerit deja inimile jucătorilor online cu jocurile sale inovatoare: Spribe.

Fondată în 2018 în Kyiv, Spribe și-a găsit rapid primul client internațional, o rețea de cazinouri din Georgia. Apoi, companie își lansează titlul emblematic, Aviator la începutul anului 2019, ceea ce îi aduce renumele mondial. De atunci, jocurile Spribe au apărut în majoritatea cazinourilor online din Europa, compania obținând toate licențele europene de la Malta la Elveția și Belarus.


Intră acum și în grupul de