Cum să realizezi un decor de lux în locuința ta? TOP 3 elemente de care să ții cont


Intră acum și în grupul de

Să decorezi o locuință poate părea ușor de realizat, deoarece cu siguranță știi deja ceea ce îți place. În schimb, calcularea proporțiilor, coloristica și stilul abordat îți pot da bătăi de cap. Dacă vrei să îți decorezi original locuința, trebuie să te documentezi și să alegi materiale și obiecte de la branduri exclusiviste, care nu produc modele în serie sau sunt foarte ușor accesibile.

Iată trei elemente pentru un decor de lux

  • Mobilierul

Mobilierul reprezintă o parte importantă a designului unei locuințe. Chiar dacă îți place mobilierul modern sau vintage, trebuie să fii atent de unde cumperi aceste obiecte.

Dacă îți place mobilierul modern, este de preferat să nu achiziționezi produse de la primele magazine care îți ies în cale. Tendința este să alegi obiecte la prețuri foarte mici. Însă dacă vrei să ai o locuință cu un decor original, trebuie să apelezi la branduri de nișă, care nu produc același model de mobilier de mii de ori.

Dacă ești pasionat de mobilierul vintage, în ceea ce privește originalitatea nu trebuie să te chinui prea mult. Mobilierul vintage este deseori unicat, deoarece producția de obiecte de mobilier nu era atât de mare în trecut. Ai grijă însă să alegi mobilier vintage autentic, pentru că replicile antichizate pot fi produse în serii și calitatea lor poate diferi de un obiect veritabil.

Piese autentice poți găsi la diverse expoziții, târguri de antichități, sau la licitații.

Dacă aceste variante nu sunt pe placul tău, poți apela la un mobilier făcut pe comandă.

  • Vopseaua decorativă

Pereții pot transforma o locuință complet, deoarece ei îmbracă încăperile acesteia. Pentru un efect wow, poți apela la vopsele decorative deosebite. Ele pot fi texturate, cu culori inedite și particule strălucitoare. Poți obține efecte unice, antichizate, moderne sau urbane, în funcție de preferințele tale și de stilul pe care dorești să îl abordezi în locuința ta. De exemplu, poți alege vopsea decorativă de interior de pe Novacolor-romania.ro, cu care să îți stilizezi pereții locuinței.

Este destul să utilizezi aceste vopsele pe un singur perete al încăperii, pentru a-l scoate în evidență. Aceste vopsele pot aduce note rafinate, originale și luxuriante în locuința ta. Ai grijă însă să ții cont de efectul wow pe care îl au și să te limitezi în a le utiliza pe suprafețe restrânse, nu peste tot.

  • Textilele

Atunci când vine vorba de textilele utilizate într-un decor, perdelele, draperiile și covoarele sunt elementele cheie. La fel cum varul și vopseaua decorativă îmbracă pereții, așa și perdele și covoarele pot face diferențe uriașe în decor.

Investiția în perdele și covoare de calitate este una necesară în cazul unei locuințe luxoase. Pe lângă durata de viață a acestor textile, calitatea materialelor este foarte ușor de sesizat.

Perdelele și draperiile trebuie să fie atent alese, pentru a se potrivi cu decorul casei. Mai mult, ai grijă să le ajustezi la croitor de mai multe ori dacă este necesar. Anumite materiale trebuie să aibă o lungime exactă pentru a avea impactul vizual dorit.

Covoarele ar trebui să fie din materiale naturale, deoarece au o altă prestanță în comparație cu cele sintetice, lucrate în serie.

Așadar, fii atent la elementele de bază ale decorului locuinței tale. Mobilierul, pereții și textilele pot schimba complet aspectul locuinței, oferindu-i rafinament, originalitate și șarm. În plus, investițiile în elemente de calitate se vor vedea peste ani, când ele vor rămâne neschimbate și la fel de actuale. (S.E.O.)

Sursa foto: unsplash.com


Intră acum și în grupul de