Pungi biodegradabile | De ce este importantă biodegradabilitatea?


Intră acum și în grupul de

De ce este importantă biodegradabilitatea pentru dumneavoastră? Biodegradabilitatea se referă la descompunerea metabolică a unui produs. De ce este importantă? Pentru că este un semn că substanța poate fi descompusă prin procese naturale, cum ar fi descompunerea, oxidarea și hidroliza.

Asta înseamnă că nu există efecte de durată asupra oamenilor și a faunei sălbatice atunci când aceste materiale sunt utilizate.

Biodegradabilul este important pentru că este bun pentru mediu. Ajută la reducerea deșeurilor folosirea de pungi biodegradabile, ceea ce contribuie la reducerea efectelor schimbărilor climatice.

Pungile biodegradabile sunt fabricate din resurse regenerabile, astfel încât pot fi folosite din nou și din nou. Spre deosebire de pungile de plastic, acestea nu persistă în natură pentru totdeauna și nu dăunează vieții sălbatice

Produsele biodegradabile sunt cele care se descompun în componentele lor chimice fără reziduri, atunci când intră în contact cu microorganismele și alte ființe vii.

Biodegradarea are loc datorită acțiunii anumitor bacterii, ciuperci și actinomicete care se hrănesc cu materialul degradabil. Procesul poate dura luni sau chiar ani, în funcție de condițiile și disponibilitatea oxigenului, a apei și a microbilor.

Materialele biodegradabile nu durează o veșnicie; ele sunt concepute pentru a se descompune în materie organică. Acest lucru înseamnă că sunt ecologice și pot fi reciclate prin metode mai convenționale.

Produsele biodegradabile trebuie utilizate cu grijă, deoarece se descompun în fragmente, creând microplastice, o preocupare majoră în ceea ce privește poluarea marină.

Pungile de plastic biodegradabile sunt fabricate dintr-un material care se va descompune într-un depozit de deșeuri.

Acestea nu eliberează substanțe chimice dăunătoare în sol sau în aer și nu vor crea potențiale probleme de sănătate pentru animale și oameni.

Pungile de cumpărături biodegradabile pot fi reciclate acasă, ceea ce le face o opțiune mai ecologică decât pungile de plastic normale.


Intră acum și în grupul de