5 piese vestimentare care nu trebuie să îţi lipsească din dulapul cu haine


Intră acum și în grupul de

Adevărul este că nu ai nevoie de o garderobă cu sute de piese pentru a crea ţinute splendide şi de efect. În ultimii ani, moda garderobei capsula sau a dulapului cu haine minimalist a cucerit din ce în ce mai multe fashioniste. Ce-i drept, acesta are câteva avantaje imbatabile. Atunci când alegi minimalismul ai grijă atât de buzunarul tău, cât şi de planetă, iar partea minunată este că îţi uşurezi şi viaţa.

Reţelele sociale sunt pline de exemple de garderobe create cu 20, 30 sau 40 de piese în total. Da, ai auzit bine, un dulap de haine complet cu doar câteva zeci de piese. Aici includem atât hainele groase, precum gecile sau paltoanele, cât şi hainele de seară sau de birou.

Este esenţial să ştii ce anume îţi vine bine, în ce te simţi comod, dar şi cum să combini cât mai creativ piesele între ele. În acest fel, dulapul cu haine îţi va deveni prieten şi nu sursa de bătăi de cap.

Dacă îţi doreşti mai mult spaţiu în dulapul din dormitor, în dressing şi o garderobă perfectă, fără haine inutile, iată 5 piese pe care nu trebuie să le ratezi:

Blugii

O pereche de blugi din denim gros, de calitate, nu trebuie să lipsească din garderoba ta. Alege un model care să îţi flateze silueta şi în care să te simţi comod. Nu lua în seamă trendurile atunci când alegi, ci mai degrabă optează pentru un deisgn clasic. Blugii skinny, boot cut, evazaţi sau drepţi nu se vor demoda niciodată. Denimul trebuie să fie albastru, nu prespalat, pătat sau cu inserţii. Astfel, îţi vei putea asorta blugii cu o mulţime de alte piese, de la cămăşi elegante şi până la tricouri sport.

Un pulover din lână sau caşmir

Un pulover dintr-un material calitativ şi călduros va rezista mult mai bine în timp comparație cu modele din bumbac, poliester sau alte combinatii de materiale sintetice. Investeşte într-un pulover de caşmir sau de lână, pe care să îl poţi purta în diverse combinaţii. Ca să îl asortezi uşor, optează pentru o culoare cuminte, precum bej sau gri.

Paltonul

O haină de toamna-iarna pe care trebuie să o ai în dulapul tău de haine este paltonul. Paltonul este de obicei realizat dintr-o stofa destul de groasă, astfel încât să îl poţi purta atunci când temperaturile scad. De asemenea, ceea ce caracterizează paltonul este lungimea lui aflată deasupra sau peste genunchi. Poţi purta un palton cu blugi, fuste, rochii, atât în ţinute de zi, cât şi de seară.

Cămaşa din satin

Cămaşa din satin este o piesă perfectă atât pentru ţinute de zi, cât şi de seară. O poţi purta la birou cu o pereche de pantaloni de stofă sau o fustă plisata. De asemenea, o poţi asorta într-o ţinută de seară cu un colier de perle şi o fustă mini din piele. Optează pentru culori speciale, precum auriu, olive, roz pudrat sau albastru.

Rochia neagră

O rochie neagră este extrem de versatila şi te va ajuta să compui o mulţime de ţinute. O poţi purta ziua, cu balerini, o geantă shopper şi o geacă de piele. De asemenea, rochia neagră este ideală pentru evenimente. Se asortează uşor cu stiletto, sandale cu toc sau cizme înalte.

Optează pentru o rochie neagră care îţi flatează silueta şi în care te simţi comod. Vei vedea că va fi o alegere inspirată şi că o vei putea accesoriza şi asorta în zeci de moduri.

Să alegi piesele vestimentare potrivite pentru dressing-ul tău nu trebuie să fie obositor. Atunci când achiziţionezi haine, îndreaptă-te către modele clasice, nu te ghida în funcţie de trenduri. Astfel, vei putea să compui o mulţime de outfit-uri uşor, fără stres.

Piesele de bază se remarcă prin materiale de calitate. În cazul blugilor este vorba despre denimul gros, în cazul puloverelor este vorba despre lână sau caşmir, iar pentru cămăşi satinul este cea mai inspirată alegere. (W.M.)


Intră acum și în grupul de