Copilul tău are prea multă energie și nu mai știi cum să faci față? TOP 3 activități pe care să le faci împreună cu el


Intră acum și în grupul de

Energia copiilor nu are limite, iar ca părinte poate fi o provocare să-i faci față mereu cu entuziasm, mai ales atunci când ești în pană de idei în ceea ce privește activitățile în care să-l implici. Desigur, poți scăpa ușor de problemă lăsându-l să se joace afară cu un prieten sau înscriindu-l la un curs de dans sau la un sport și cu siguranță va fi obosit seara și va dori să doarmă, însă este de preferat să petreci din când în când și tu timp de calitate cu el. Profită de aceste momente pentru a-i arăta că sunteți cei mai buni prieteni și că poate învăța lucruri și prin activități care la început par plictisitoare sau care nu îl atrag în mod deosebit.

Descoperă 3 activități pe care să le faci împreună cu copilul tău

1.    O zi în care să faceți activități DIY

Este important pentru copii sa isi dezvolte abilitățile practice încă de la o vârstă fragedă și ce alta modalitate mai bună prin casa sa faci asta, decat proiectele DIY? Aceste abilități dobândite devreme își vor spune cuvântul în dezvoltarea lui și în modul cum va aborda lucrurile ulterior. Decideți împreună ce vreți sa faceți, iată câteva idei: figurine din origami, restaurați o piesă de mobilier veche, creați ornamente pentru camera lui sau organizați o mini grădină în curte. Lăsați-vă inspirați de ce e în jurul vostru, ideile vor veni cu ușurință. Transformați tot procesul într-unul creativ și distractiv, chiar și atunci când pregătiți materialele.

2.     Gătiți fursecuri împreună

Gătitul poate fi o manieră excelentă în care să petreci timp cu copilul tău. Iată o rețetă simplă de fursecuri, pentru care aveți nevoie de: 100 grame unt la temperatura camerei, o linguriță de praf de copt, o linguriță de sare, esență de vanilie, 2 ouă, fulgi de ciocolată. Pentru prepararea lor, frecați bine untul cu zahărul, apoi adăugați vanilia și praful de copt, continuând să amestecați. Adăugați și făina și ouăle omogenizați-le bine cu restul compoziției, iar la final adăugați fulgii de ciocolată. Pentru a face treaba și mai ușoară și distractivă, puteți folosi un robot de bucătărie, pe care îl găsiți la Altex.ro! Într-o tavă cu hârtie de copt, așezați cu o lingură compoziția, asigurând o distanță între bulgărașii formați. Apoi tava se pune la cuptor pentru 20 minute la 170C.

3.    Construiți o fortăreață în camera lui 

Visul oricărui copil este să-și vadă părinții implicați în lumea lui imaginară. Ajută-l să se exprime liber, astfel ca ideile lui să prindă contur și să creeze o lume de vis exact în camera lui, o lume unde poate sa se joace, citească, sa privească un film sau sa isi invite un prieten. Construiți fortăreața folosind cearșafuri, bețe, perne și pături multe și la final, personalizați-o cu luminițe și orice alte lucruri care să creeze o atmosferă cozy.

În concluzie, uneori ca să ne dăm seama cum am putea petrece timpul cu copilul nostru, este nevoie doar să ne amintim ce ne-am fi dorit să facem sau ce ne plăcea la nebunie să facem atunci când părinții noștri petreceau timp cu noi și să ne retrăim copilăria prin ochii și alături de puii noștri. (L.M.S.)

Sursă foto: Pexels.com


Intră acum și în grupul de