Proceduri de înfrumuseţare acasă: învaţă să te răsfeţi că la salon


Intră acum și în grupul de

Cu siguranţă vizele la salon sunt pentru multe doamne şi domnişoare sinonime cu relaxarea. Totuşi, există o mulţime de motive pentru care uneori pur şi simplu nu ajungi la salon. Poate nu ai timp, poate nu vrei să înfrunţi traficul sau preferi să petreci timp în intimitatea casei tale.

Din fericire, există soluţii pentru a te răsfăţa şi acasă la fel de bine ca la salon. Descoperă câteva dintre cele mai populare proceduri de beauty pe care le poţi face acasă:

Tratamente corporale

Există o mulţime de tratamente corporale pe care le poţi face acasă, cu ajutorul produselor potrivite. Printre cele mai populare tratamente corporale de la salon se numără cele împotriva celulitei. Într-adevăr, foarte multe doamne şi domnişoare se confruntă cu piele cu aspect de coajă de portocală, fie pe fese sau coapse, fie pe abdomen sau braţe.

Trebuie să ştii că poţi încerca tratamente anticelulitice şi acasă, iar cea mai bună soluţie poate fi o cremă anticelulitica. Atunci când găseşti o crema anticelulitica potrivita pentru pielea ta, mai rămâne doar să o aplici cu regularitate. Crema anticelulita se aplică cu mişcări energice şi poţi chiar să foloseşti un pistol de masaj ori o rolă de masaj.

Alege o cremă anticelulitica cu ingrediente cu rezultate dovedite, precum cafeină, vitamina C, retinolul sau ginko biloba.

Nu doar îngrijirea anticelulitica se poate realiza acasă, ci şi îngrijirea pielii corpului. Poţi să îţi prepari propiul scrub la tine acasă şi să îi oferi pielii tale o sesiune de hidratare. Printre cele mai populare reţete homemade de scrub se număra uleiul de măsline şi zaţul de cafea, ovăzul şi mierea sau uleiul de cocos şi zahărul.

Când ieşi din duş, aplica o cremă hidratantă sau un autobronzant cu proprietăţi de hidratare.

Epilare

În prezent, cel mai popular tip de epilare a devenit epilarea definitivă. Majoritatea saloanelor  oferă servicii de epilare definitivă, atât pentru doamne, cât şi pentru domni.

Epilarea definitivă în saloane se realizează de obicei cu laser, iar rezultatele obţinute se menţin ani de zile, cu condiţia să efectuezi una sau două şedinţe de întreţinere anual. Din păcate, preţurile pentru epilarea definitivă în salon sunt încă destul de ridicate. Asta înseamnă că va trebui să scoţi din buzunar în jur de 100€ pentru zonele mari ale corpului şi în jur de 50€ pentru zonele mai mici.

Dacă îţi doreşti să te bucuri de rezultatele epilării de durată la tine acasă, atunci trebuie să ştii că aparatele IPL pentru acasă sunt soluţia. Epilatoarele IPL încetinesc creşterea firului de păr, ceea ce înseamnă că te poţi bucura de piele fină pe termen lung. Bineînţeles, precum în cazul laserului, va trebui să realizezi şedinţe de întreţinere şi cu epilatorul IPL. Aceste şedinţe se realizează lunar sau odată la două luni. Avantajul rămâne preţul accesibil, dar şi faptul că te poţi ocupa de epilare când ai timp sau chef.

Preţurile pentru un epilator IPL pornesc de la câteva sute de lei şi ajung până la 3000-4000 de lei. Dacă alegi să comanzi un astfel de produs online, este o idee foarte bună să citeşti review-urile celorlalţi cumpărători pentru a-ţi face o idee despre aparat.

Mani & pedi

Manichiură şi pedichiura se pot realiza uşor acasă, cu condiţia să nu ai nevoie de proceduri medicale. Dacă nu te confrunţi cu unghii incarnate sau alte probleme similare, atunci te poţi ocupa chiar tu de manichiură şi pedichiură. Este important să foloseşti mereu instrumente curate şi sterilizate pentru curăţarea cuticulei şi îngrijirea unghiei şi să depozitezi corect trusta de manichiura.

Pentru a te bucura de proceduri reuşite acasă, tot ce trebuie să faci este să cureţi şi să pileşti corect unghia, iar mai apoi să aplici un lac de unghii sau o ojă semipermanenta.

Poţi să te răsfeţi la tine acasă la fel de bine ca la salon. Desigur, asta doar dacă îţi face plăcere şi crezi că te-ai bucura de rezultat. Dacă simţi că nu te pricepi, indiferent de tipul de activitate, este mereu de preferat să apelezi la specialişti.


Intră acum și în grupul de