Arsenal – Tottenham, mai încins ca niciodată! Cine este favorită în derby?


Intră acum și în grupul de

Rivalitatea dintre Arsenal și Tottenham Hotspur este una dintre cele mai puternice din fotbalul englez. Duelul pentru supremație în nordul Londrei este unul care nu dezamăgește niciodată fanii, inclusiv pe cei neutri. Meciurile dintre Arsenal și Spurs sunt aspre și, deseori, deosebit de spectaculoase. În acest sezon, duelul se anunță a fi unul cu atât mai interesant, cu cât ambele echipe traversează perioade excelente.

Dacă forma bună a lui Arsenal nu este o surpriză, având în vedere ce s-a întâmplat în ediția precedentă a Premier League, trupa lui Ange Postecoglou reprezintă o adevărată revelație pentru campionatul englez. Australianul a readus speranța în inimile fanilor de pe Tottenham Hotspur Stadium și speră să le facă acestora cadou și o victorie pe terenul marii rivale.

Cine se impune în North London Derby?

Meciul dintre Arsenal și Tottenham va avea loc în data de 24 septembrie, de la ora 16:00 și promite să fie unul dintre cele mai spectaculoase ale întregului campionat. Pe lângă încrâncenarea specifică acestui tip de partidă, fanii vor avea parte și de câteva premiere interesante. Va fi primul derby, după mulți ani, în care Harry Kane nu va evolua pentru Tottenham.

Plecat în această vară la Bayern Munchen, golgheterul lui Spurs din ultimele sezoane a fost înlocuit de James Maddison, în postura de MVP al formației pentru care evoluează și Son, Kulusevski sau Richarlison. Aceștia sunt, de altfel, principalii oamenii de gol ai lui Tottenham, care a reușit deja să obțină câteva rezultate pe placul fanilor în acest sezon.

Londonezii s-au impus cu 2-0 contra lui Manchester United, pe teren propriu, și au spulberat-o pe Burnley cu 5-2, în deplasare. Tottenham este una dintre cele mai spectaculoase echipe ale campionatului, iar fanii deja îl iubesc pe australianul Postecoglou, fostul manager al celor de la Celtic Glasgow.

De partea cealaltă, Arsenal a fost principala contracandidată a lui Manchester City la titlu, în ediția precedentă a campionatului, iar în acest sezon plănuiește să lupte din nou pentru marele trofeu. Formația lui Mikel Arteta nu a impresionat, însă, din punct de vedere al jocului prestat, iar înainte de pauza competițională a câștigat cu noroc duelul de pe teren propriu, contra lui Manchester United.


Presiunea, înaintea derby-ului, este pe oamenii lui Arteta, mai ales pe Kai Havertz, cel care a fost adus pentru 65 de milioane de lire de la rivala Chelsea și nu a reușit să ofere nicio pasă decisivă și niciun gol în cele 4 partide de Premier League în care a fost titular, în acest sezon.

Arsenal este, totuși, favorită la victorie, mai ales că evoluează pe teren propriu. Cotele oferite de bookmakeri sunt reprezentative în acest sens. “Tunarii“ au cota 1,80 la victorie, remiza este cotată cu 3,90, iar victoria lui Tottenham are cota 4,10. Dacă vrei să aștepți până la startul meciului pentru a miza pe una dintre formații, poți plasa pariuri live pe fotbal chiar pe parcursul partidei, în funcție de cum se prezintă jocul echipelor.

În concluzie, finalul lunii septembrie propune o nouă ediție de gală a derby-ului dintre Arsenal și Tottenham, de care pot profita inclusiv pariorii. Alege să mizezi pe rezultatul în care ai încredere și nu uita să ții cont de bugetul pe care îl ai la dispoziție!

Sursa foto: Unsplash.com


Intră acum și în grupul de