Top 3 automatizări care vor spori eficiența sistemului tău de irigații


Intră acum și în grupul de

            Inovațiile tehnologice au adus modificări în toate domeniile de activitate. Datorită noilor aparaturi munca omului este treptat înlocuită de dispozitive. Această situație aduce multe avantaje. De exemplu, angajații din fabrici nu mai sunt nevoiți să depună un efort fizic ridicat pentru a spori producția. Aceștia trebuie să fie atenți la mașinării și să coordoneze activitatea acestora. Munca oamenilor devine astfel mai ușoară în ceea ce privește efortul fizic necesar. Totuși, situația actuală impune o cunoaștere aparaturilor specifice fiecărui domeniu. Oamenii sunt nevoiți să cunoască felul în care funcționează anumite dispozitive și cum să intervină atunci când apare o problemă.

Iată cum poți să creezi cel mai eficient sistem de irigații

Inovațiile tehnologice au schimbat și activitatea agricultorilor, situație pe care ai observat-o în ultimii ani. Fie că este vorba de culturi de câmp sau de grădină, munca pe care trebuie să o depui devine din ce în ce mai ușoară. În orice situație au apărut dispozitive care să-ți ușureze activitatea. De exemplu, tractoarele moderne sunt mult mai rapide și mai confortabile decât cele de acum câțiva ani. Indiferent de zona în care îți desfășori activitățile agricole, cantitatea și calitatea recoltelor tale depinde de aportul de apă necesar plantelor. De aceea, irigațiile sunt o componentă esențială pentru recolte bogate, iar tu trebuie să te asiguri că sistemul funcționează la cel mai înalt nivel.

1.   Presostat electronic

Există pe piață o serie de automatizări folositoare pentru hidrofoare și sistemele care folosesc această pompă de extragere a apei. Hidroforul este o componentă importantă pentru irigații. De aceea, este important să achiziționezi automatizările potrivite. Printre acestea se numără și presostatul electronic. Acesta are ca rol principal oprirea și pornirea pompei. De asemenea, poate fi folosit pentru în instalațiile rezidențiale în cazul în care alimentarea cu apă a locuinței tale se bazează tot pe hidrofor.

2.   Convertizor de frecvență

Cele mai multe automatizări de pe piață asigură o durată de viață mai lungă a hidroforului. De asemenea, acestea sunt utile pentru sporirea eficienței și pentru o funcționare corespunzătoare. Pentru că nu poți fi mereu în preajma hidroforului, trebuie să te folosești de acele accesorii care te pot ajuta. De exemplu, un convertizor de frecvență, precum sunt cele de pe shop-einstal.ro, este o achiziție obligatorie. Acest dispozitiv îndeplinește mai multe funcții simultan. Printre acestea se numără: o presiune constantă datorită reglării vitezei pompei electrice, funcție antiblocare, protecție împotriva funcționării la uscat, pornirea și oprirea treptată a pompei, economie de energie și multe altele. Un dispozitiv care îndeplinește atât de multe funcții este mai mult decât folositor pentru o gospodărie care depinde de funcționarea corespunzătoare a hidroforului. Indiferent că îl folosești pentru irigații sau alimentarea cu apă a locuinței, trebuie să te asiguri că eficiența hidroforului este maximă.

3.   Flotor plutitor electric

Pentru un sistem de irigații ai nevoie și de un vas tampon unde să aduni apa pe care o vei folosi. Flotorul plutitor poate fi instalat în rezervoare de mici dimensiuni. Acesta are o funcție dublă: de umplere sau de golire.

Prin urmare, este important să fii la curent cu noile apariții și tehnologii pentru a te asigura că vei avea cel mai eficient sistem de irigații sau de alimentare a locuinței cu apă.

Sursă foto: pexels.com


Intră acum și în grupul de