Sunt anvelopele all season o investiție bună?


Intră acum și în grupul de

Ai devenit șofer de curând și te întrebi dacă anvelopele all season merită achiziția și dacă sunt preferabile anvelopelor de iarna și celor de vară? Este o întrebare firească, mai ales în contextul în care ești înconjurat de informații care mai de care mai diverse. În materialul de față îți explicăm care sunt avantajele și dezavantajele anvelopelor all season și te ajutăm să iei cea mai bună decizie pentru tine.

Ce sunt anvelopele all season?

Așa cum sugerează și numele, anvelopele all season sunt acele tipuri de cauciucuri pe care le poți utiliza pe tot parcursul anului și care au atât proprietăți și trăsături specifice anvelopelor de iarnă, cât și celor de vară. Acestea au fost gândite pentru a fi folosite în acele regiuni geografice în care clima este moderată și pe care le poți folosi fără probleme atât în anotimpul rece, cât și în anotimpul cald.

Care sunt avantajele utilizării anvelopelor all season?

Anvelopele all season îți oferă o serie de beneficii despre care vorbim în rândurile care urmează.

  1. Economisești bani

Primul și unul dintre cele mai importante beneficii este acela legat de partea financiară. Anvelope all season reprezintă o economie consistentă deoarece nu va trebui să achiziționezi două seturi de anvelope, adică un set de vară și un set de anvelope de iarnă și vei reuși să salvezi o sumă importantă de bani. Este de ajuns doar să știi modelul și care sunt dimensiunile de care ai nevoie pentru mașina ta și astfel vei face o singură investiție în cauciucuri.

  • Economisești timp

Un alt avantaj este economisirea timpului deoarece nu îl vei mai pierde stând la cozi la service-ul auto pentru a schimba avelopele de iarnă sau pe cele de vară. Anvelopele all season pot fi folosite, așa cum spuneam și mai sus, pe tot parcursul anului, așa că este de ajuns o singură montare a acestora, nemaifiind nevoie să le înlocuiești la schimbarea sezonului.

  • Se adaptează bine la schimbarea vremii

Anvelopele all season sunt versatile și îți asigură confortul de care ai nevoie atât iarna, cât și vara, specialiștii afirmând că acestea se adaptează foarte bine atât drumurilor care pot fi acoperite de zăpadă sau gheață iarna, cât și temperaturilor care pot fi ridicate vara. Acestea rezistă la temperaturi cuprinse între -7 și +70 ° Celsius.

  • Te scapă de problema depozitării

Un alt beneficiu pe care îl aduce folosirea acestora se referă la spațiul de depozitare pe care trebuie să îl aloci la schimbarea de anotimpuri anvelopelor de iarnă sau de vară. Ei bine, anvelopele all season te scapă de această problemă deoarece le poți folosi pe tot parcursul anului și nu va trebui să stai cu stresul depozitării. Acest lucru este important mai ales pentru persoanele care locuiesc la bloc și nu dețin de foarte mult spațiu de depozitare.

Care sunt dezavantajele anvelopelor all season?

Există și câteva dezavantaje ale folosirii acestora despre care vorbim imediat.

  1. Se deteriorează mai rapid

Pentru că sunt folosite pe tot parcursul anului, cauciucurile all season se vor uza mai repede decât anvelopele de iarnă sau cele de vară, așa că e bine să știi la ce să te aștepți, din acest punct de vedere.

  • Nu fac față temperaturilor extreme

Deși te pot ajuta atât vara, cât și iarna, anvelopele all season nu sunt concepute pentru a face față temperaturilor extreme, atât în ceea ce privește sezonul cald, cât și în ceea ce privește sezonul rece. Prin urmare, dacă locuiești într-o zonă a țării în care iernile sunt friguroase și ai parte de zăpadă multă sau într-o zonă în care verile sunt caniculare, cu temperaturi extrem de ridicate, nu este recomandat pentru tine să faci o astfel de investiție.

Acum, că știi care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale utilizării unor astfel de anvelope, analizează și pune în balanță atât beneficiile, cât și aspectele mai puțin plăcute și decide dacă ai nevoie de anvelope de iarnă și de vară sau de cele care pot fi utilizate pe tot parcursul anului.


Intră acum și în grupul de