DNA SOMEAZĂ SENATUL să trimită toate documentele în cazul Şova şi a celorlalte cereri ale procurorilor: „Refuzul constituie infracţiunea de obstrucţionare a justiţiei”


Intră acum și în grupul de

Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut o nouă solicitare către Senat, prin care cere, din nou, toate înscrisurile în cazul cererii de reţinere şi arestare preventivă a lui Dan Şova, dar şi al celorlalte solicitări de acest fel din perioada 2014-2015. De data aceasta, procurorii DNA somează Senatul să trimită aceste documente până miercuri, 22 aprilie. În caz contrar, transmite DNA, Senatul ar ”obstrucţiona justiţia”.

dna

”Cererea de predare de înscrisuri adresată preşedintelui Senatului de către procurorii DNA se întemeiază pe dispoziţiile art. 170 alin 1 Cod Procedură Penală, potrivit căruia „În cazul în care există o suspiciune rezonabilă cu privire la pregătirea sau săvârşirea unei infracţiuni şi sunt temeiuri de a se crede că un obiect ori un înscris poate servi ca mijloc de probă în cauză, organul de urmărire penală sau instanţa de judecată poate dispune persoanei fizice sau juridice în posesia căreia se află să le prezinte şi să le predea, sub luare de dovadă.  În prezenta cerere se arată că „refuzul de punere a dispoziţia DNA a înscrisurilor solicitate constituie infracţiunea de obstrucţionare a justiţiei (art. 271 alin 1 lit. b Cod Penal)”, a transmis DNA, sub semnătura procurorilor Constantin Claudiu Dumitrescu şi Uncheşelu Jean.

Sursa: Gândul.info


Intră acum și în grupul de