Deputaţii au respins cererea de reexaminare a lui Iohannis privind Codul Silvic


Intră acum și în grupul de

Comisiile reunite Juridică, Agricultură, Mediu din Camera Deputaţilor au respins cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis în privinţa Codului Silvic, şedinţa fiind una cu multe luări de cuvânt pro şi contra formei Codului Silvic. La discuţie au fost prezenţi şi reprezentaţi ai societăţii civile.

Deşi li s-a promis dreptul la cuvânt pe acest subiect, reprezentanţii societăţii civile au fost ţinuţi pe margine, iar votul a fost dat fără ca aceştia să aibă dreptul la cuvânt.

padure brazi copaci munte

Cererea de reexaminare a fost respinsă cu votul a 35 de deputaţi din majoritatea parlamentară, doar 21 de aleşi votând în favoarea solicitării preşedintelui. Şeful statului a cerut să fie eliminat articolul privind pragul maxim de 30% la achiziţia şi procesarea de masa lemnoasă din fondul forestier naţional şi preemţiunea pentru producătorii din industria mobilei la cumpărarea de masă lemnoasă.

Preşedintele Iohannis a cerut şi reexaminarea articolului 29 privind instituirea obligativităţii întocmirii angajamentelor silvice doar pentru proprietăţile de fond forestier mai mari de zece hectare.

Reprezentanţii PNL au fost iritaţi de faptul că majoritatea parlamentară, concentrată în jurul PSD, a evitat să voteze orice amendament la Codul Silvic.

Sursa: Gândul.info


Intră acum și în grupul de