Prefectul Harasim a discutat cu angajaţi ai Primăriei Rădăuţi, care nu mai are conducere din 27 aprilie


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava Constantin Harasim a avut, marţi o întrevedere cu o delegaţie formată din şefii serviciilor din cadrul Primăriei municipiului Rădăuţi, directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială Rădăuţi, cât şi cu liderul Sindicatului Liber al Salariaţilor din Primăria Rădăuţi.

În cadrul întâlnirii care a avut loc la Prefectura Suceava au fost aduse la cunoştinţă o serie de problematici care conduc la blocarea activităţii instituţiei cu repercusiuni pe termen imediat, mediu şi lung asupra salariaţilor, a bugetului (penalităţi, majorări pentru întârzieri la plata angajamentelor) şi cel mai important, faptul că nu se pot asigura serviciile curente care intră în sarcina instituţiei.

constantin harasim

Faţă de situaţia administrativă actuală a municipiului Rădăuţi şi a aspectelor prezentate de delegaţia din Primăria Rădăuţi, prefectul judeţului Suceava a înaintat  Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului Afacerilor Interne şi Secretariatului General al Guvernului, o adresă prin care solicită urgentarea promovării unui proiect de act normativ, o ordonanţă de urgenţă, privind completarea art. 55 alin.(8) din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001 astfel încât să poată fi numite temporar două persoane care să preia atribuţiile de primar şi viceprimar.

Primăria Rădăuți a rămas fără conducere după ce mandatul primarului ales al municipiului este suspendat din septembrie 2014, Consiliul Local al Municipiului Rădăuţi a fost dizolvat prin hotărâre judecătorească definitivă, iar mandatul secretarului interimar al municipiului, singurul care mai avea dreptul să semneze documentele importante pentru funcţionarea primăriei, a expirat pe 27 aprilie.

 


Intră acum și în grupul de