Flutur: „Rădăuțiul a ajuns să aibă soarta județului Suceava care a fost uitat și abandonat de Guvernul PSD”

Senatorul PNL de Suceava Gheorghe Flutur, îi cere ministrului de Interne, Gabriel Oprea, soluții de urgență pentru deblocarea municipiului Rădăuţi, unde numeroase categorii de angajaţi nu pot să-şi primească salariile.

Parlamentarul sucevean arată într-o interpelare adresată ministrului de Interne, Gabriel Oprea, că Primăria Rădăuți a rămas fără conducere după ce mandatul primarului ales al municipiului este suspendat din septembrie 2014, Consiliul Local al Municipiului Rădăuţi a fost dizolvat prin hotărâre judecătorească definitivă, iar mandatul secretarului interimar al municipiului, singurul care mai avea dreptul să semneze documentele importante pentru funcţionarea primăriei, a expirat pe 27 aprilie.

Flutur Balan Harsovschi PNL sigla (1)

„După această dată, o problemă deosebită este cea a ordonatorului de credite, cel care trebuie să semneze plăţile. Nu există un angajat al Primăriei căruia să-i fi fost delegate astfel de atribuţii”, arată Flutur.

El a precizat că numeroase categorii de angajaţi nu pot să-şi primească salariile.

„Nu-şi mai pot primi salariile profesorii și angajaţii din unităţile şcolare aflate în gestionarea primăriei rădăuţene, angajaţii Primăriei Rădăuţi, cei din direcţiile subordonate, de la Casa de Cultură şi de la Grădina Zoologică sau poliţiştii locali din municipiu”, menţionează senatorul sucevean.

Flutur  a mai expus o situație deosebit de gravă care se înregistrează și la Spitalul municipal Rădăuţi privind plata salariilor celor 420 de angajaţi, după ce mandatul provizoriu al managerului a încetat la data de 10 mai 2015, iar directorul medical şi-a dat demisia.

„Se înregistrează un blocaj în plata facturilor pentru lucrări de investiţiile aflate în derulare, în emiterea certificatelor de naştere, de deces sau de căsătorie, a documentelor de urbanism în Rădăuţi. Situația era previzibilă, dar nici Guvernul și nici alte instituții abilitate nu au făcut nimic pentru a nu se ajunge în această situație”, susţine parlamentarul sucevean.

El  îi atrage atenţia ministrului Afacerilor Interne că la Primăria Rădăuţi este o situaţie excepțională şi l-a întrebat pe Gabriel Oprea de ce Guvernul nu a luat o decizie după ce Prefectura Suceava a trimis Guvernului, către Direcţia Generală pentru Îndrumarea şi Controlul Instituţiei Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, proiectul de hotărâre prin care se propune organizarea alegerilor parţiale pentru Consiliul Local Rădăuţi, fiind sugerată şi o dată – 17 mai 2015.

„Rădăuțiul a ajuns  să aibă soarta județului Suceava care a fost uitat și abandonat de Guvernul PSD”, arată senatorul PNL de Suceava, Gheorghe Flutur.