Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a demisionat după declaraţiile jignitoare la adresa familiilor ce lucrează în străinătate


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, şi-a depus joi demisia din funcţie, anunţul fiind făcut de premierul Victor Ponta pe o reţea de socializare.

aeroport avion adomnitei ioan rus (5)

 

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a făcut afirmaţii jignitoare la adresa familiilore românilor plecaţi la muncă în străinătate în cadrul unui interviu la Digi 24.

 

 

„România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”, a declarat, miercuri seara Ioan Rus.

Ioan Rus şi-a cerut scuze, joi, pentru declaraţia făcută menţionând că nu a intenţionat să aducă jigniri nimănui, iar ulterior a mers la sediul Guvernului unde şi-a prezentat demisia din funcţie.

Premierul Victor Ponta a declarat că acceptă demisia lui Ioan Rus, iar săptămâna viitoare va fi numit un înlocuitor.

Demisia lui Ioan Rus vine în momentul în care se negociază cu Comisia Europeană Master Planul de Transporturi al României care va sta la baza accesării de fonduri europene pentru infrastructura rutieră, feroviară şi aeriană.


Intră acum și în grupul de