Studenți ai Facultății de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul USV au făcut echipă cu elevii de liceu la concursul de creativitate tehnică „Fun Mechanics”


Intră acum și în grupul de

studenti inginerie (1)

La Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul USV s-a desfăşurat săptămâna trecută concursul de creativitate tehnică „Fun Mechanics” la care au fost invitați să participe și liceenii din județul Suceava.

Potrivit reprezentanților USV, la concurs au participat elevi de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava şi de la Liceul Tehnologic din Cajvana care au făcut echipă cu studenţi din anul I de la cele trei specializări ale FIM, respectiv Inginerie Economică în Domeniul Mecanic, Mecatronică şi Tehnologia Construcţiilor de Maşini.

„Pe durata celor șase ore de concurs fiecare echipă a realizat o construcţie din elemente tipizate, obţinând o structură complexă cu mecanisme mobile. Echipa câştigătoare este formată din studenţii de la specializarea Inginerie Economică în domeniul Mecanic: Vlăduţ Cucoş, Eudochia Hariuc, Cătălin Vicol şi elevul Gavril Gurău de la Liceul Tehnologic din Cajvana”, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanții USV.

Locul I „Fun Mechanics” studenti

Sursa citată mai arată că acest gen de concurs a fost organizat pentru prima dată în cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, având drept scop prezentarea în mod practic a aplicaţiilor în inginerie mecanică.

Totodată, concursul a contribuit la dezvoltarea imaginaţiei şi a creativităţii tehnice a tinerilor elevi şi studenţi.

studenti inginerie (2)

Concursul de creativitate tehnică „Fun Mechanics” a fost organizat de un colectiv coordonat de dr. ing. Luminiţa Irimescu, în parteneriat cu sindicatul „Univers” al USV.


Intră acum și în grupul de