Dragnea vrea pensii pentru parlamentari după modelul celor din Parlamentul European


Intră acum și în grupul de

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că decizia coaliţiei de guvernare este ca proiectul privind pensiile parlamentarilor să fie retrimis la comisii, urmând ca legea finală să aibă o formă foarte apropiată până la „identitate cu modelul de la Parlamentul European”, scrie Gândul.info.

liviu dragnea

După ce preşedintele Klaus Iohannis a retrimis la reexaminare legea referitoare la pensiile speciale ale parlamentarilor, Liviu Dragnea a precizat că în şedinţa coaliţiei de guvernare s-a decis ca legea să fie retrimisă la comisii pentru dezbateri.

”Decizia noastră politică este ca proiectul să fie retrimis la comisie, în plen să ajungă într-o formă convenită politic şi cu colegii de la PNL. Trebuie să aibă o formă foarte apropiată poate până la identitate cu modelul de la Parlamentul European”, a declarat Liviu Dragnea. Liderul PSD a adăugat că nu i se pare corect să beneficieze de bonificaţie şi parlamentarii care nu au un mandat de patru ani.

La 10 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Legislativului pentru reexaminare prevederea din Statutului deputaţilor şi senatorilor referitoare la acordarea unei „indemnizaţii pentru limita de vârstă” a actualilor şi foştilor parlamentari, mai arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de