Timbrul de mediu pentru autovehicule se transformă în impozit anual, fără coeficient de reducere-surse


Intră acum și în grupul de

Actualul timbru de mediu pentru autovehicule ar urma să fie transformat în impozit anual, cu un cuantum mai mare al taxei pentru mașini noi și second-hand, dar care va fi plătit eșalonat pe durata de utilizare a mașinii, cu un cuantum scăzut în prima perioadă, dar ce va creşte de la an la an, potrivit unui proiect ce a fost consultat de Profit.ro.

poluare esapament gaz

Sursa citată arată că acest proiect este susţinut de toate partidele şi prevede că suma finală de plată nu va mai fi calculată cu un coeficient de reducere, ci va fi ajustată în creștere cu un coeficient ce va crește an de an de funcţionare a maşinii și poluează.

Astfel, timbrul de mediu va fi transformat într-un impozit anual, pe care proprietarii de mașini vor fi obligați să îl plătească în fiecare an, odată cu taxele și impozitele locale.

Timbrul de mediu care este în vigoare acum se calculează în funcţie de nivelul emisiilor de dioxid de carbon, fiind redus dacă mașina este mai veche.

Principiul actual este că un autovehicul mai vechi, care poluează mai mult faţă de unul nou, are o perioadă de funcţionare mai scurtă, deci va produce poluare o perioadă mai scrută de timp.

Proiectul de lege urmează să fie discutat în Parlament.


Intră acum și în grupul de