Directorul general al RNP, Adam Crăciunescu, a demisionat din funcţie


Intră acum și în grupul de

Directorul general al RNP Romsilva, Adam Crăciunescu, a demisionat din funcţie şi şi-a depus mandatul „în condiţiile legii” în şedinţa de joi a Consiliului de Administraţie al regiei, potrivit unor surse participante.

Un nou director general ar urma să fie desemnat peste două luni.

Adam-Craciunescu2

Directorul general al RNP Romsilva, Adam Crăciunescu, şi-a depus mandatul în şedinţa Consiliului de Administraţie al regiei.

Un nou director general ar urma să fie desemnat peste două luni.

 

Adam Crăciunescu a fost revocat, miercuri, de ministrul Mediului din calitatea de membru al CA al RNP Romsilva.

 

„Decizia de a-l revoca pe domnul Crăciunescu din Consiliul de Administrație are la bază un motiv simplu, deși nu a fost o decizie ușoară: cu toată prezumția de nevinovăție, nu este normal ca un om asupra căruia există suspiciuni să rămână într-o poziție, pentru că acest lucru se resfrânge și asupra Romsilva”, a afirmat ministrul Mediului, Cristiana Pașca-Palmer, într-o conferință de presă.

Ministrul Mediului a subliniat, totodată, că la Romsilva există o problemă de guvernanță, în condițiile în care, din șapte membri ai Consiliului de Administrație, patru sunt angajați ai regiei.

„Membrii Consiliului de Administrație sunt selectați printr-un proces transparent și au responsabilitatea de a gestiona foarte bine această resursă. La Romsilva există o situație pe care am constatat-o, în sensul că, din șapte membri ai Consiliului de Administrație, patru sunt angajați ai Romsilva, deci avem o problemă de guvernanță proastă’, a spus Pașca-Palmer.

Ministrul Mediului a semnat, miercuri, ordinul de revocare a șefului Romsilva, Adam Crăciunescu, din calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor. (N.B.)


Intră acum și în grupul de