Corpul de Control al primului-ministru a început o acțiune de control la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

Corpul de Control al primului-ministru a început o acțiune de control la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, a anunţat joi Guvernul.

dacian ciolos

Obiectivele controlului sunt: verificarea respectării dispozițiilor legale cu privire la organizarea și funcționarea entității controlate, verificarea respectării dispozițiilor legale și a reglementărilor interne cu privire la îndeplinirea atribuțiilor specifice, precum și alte aspecte relevante pentru acțiunea de control.

Perioada supusă controlului este 1 ianuarie 2014 – prezent, precizează sursa citată.

Directorul general al RNP Romsilva, Adam Crăciunescu, a demisionat din funcţie în urmă cu două săptămâni şi şi-a depus mandatul „în condiţiile legii” în şedinţa Consiliului de Administraţie al regiei.

Un nou director general ar urma să fie desemnat în luna martie.

Adam-Craciunescu2

 

Adam Crăciunescu a fost revocat, cu o zi înainte, de ministrul Mediului din calitatea de membru al CA al RNP Romsilva.

„Decizia de a-l revoca pe domnul Crăciunescu din Consiliul de Administrație are la bază un motiv simplu, deși nu a fost o decizie ușoară: cu toată prezumția de nevinovăție, nu este normal ca un om asupra căruia există suspiciuni să rămână într-o poziție, pentru că acest lucru se resfrânge și asupra Romsilva”, a afirmat ministrul Mediului, Cristiana Pașca-Palmer, într-o conferință de presă.

Ministrul Mediului a subliniat, totodată, că la Romsilva există o problemă de guvernanță, în condițiile în care, din șapte membri ai Consiliului de Administrație, patru sunt angajați ai regiei.

„Membrii Consiliului de Administrație sunt selectați printr-un proces transparent și au responsabilitatea de a gestiona foarte bine această resursă. La Romsilva există o situație pe care am constatat-o, în sensul că, din șapte membri ai Consiliului de Administrație, patru sunt angajați ai Romsilva, deci avem o problemă de guvernanță proastă’, a spus Pașca-Palmer. (N.B.)