Taberele şcolare, excursiile, expediţiile şi alte activităţi de timp liber se vor organiza după un nou regulament-cadru


Intră acum și în grupul de

Noul regulament – cadru de organizare şi desfăşurare a taberelor, excursiilor, expediţiilor, dar şi a altor activităţi de timp liber în învăţământul preuniversitar a fost aprobat, marţi, de ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Potrivit unui comunicat de presă al MENCŞ, noul regulament-cadru prevede o serie de reguli şi obligaţii menite “să ducă la asigurarea, din partea cadrelor didactice şi a unităţilor de învăţământ preuniversitar, a condiţiilor de siguranţă pentru elevi şi preşcolari pe durata activităţilor mai sus amintite”.

Tabara de vara Cicocanesti 1“Nu în ultimul rând, regulamentul stipulează o serie de obligaţii şi pentru toţi participanţii la tabere sau excursii: elevi, profesori şi părinţi”, se precizează în comunicatul de presă.

Una dintre schimbările importante aduse de noul regulament se referă la faptul că decizia privind aprobarea respectivei activităţi va fi luată de unitatea de învăţământ şi nu de inspectoratul şcolar judeţean, ceea ce conduce la simplificarea procesului organizatoric.

“A fost eliminată condiţia ca documentaţia necesară aprobării deplasării să fie realizată cu o lună înainte. Pe de altă parte, regulamentul face distincţie clară între activităţile realizate în localitatea în care se află unitatea de învăţământ şi cele din altă localitate, reducând astfel birocraţia în cazul activităţilor derulate în localitate. Mai mult, a fost simplificat şi formularul prin care părintele/tutorele legal îşi exprimă acordul de participare al copilului”, se precizează în documentul citat.

Noul regulament-cadru stipulează atât documentqţia necesară aprobării şi derulării activităţilor, cât şi obligaţiile cadrelor didactice organizatoare, ale părinţilor şi ale elevilor. Totodată, regulamentul cadru aprobat de ministrul Educaţiei Naţionale permite unităţilor de învăţământ să elaboreze regulamente proprii, adaptate specificului unităţilor de învăţământ.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de