Adevăratul stat paralel cu cel în care trăiește Liviu Dragnea: Îndată începe școala, vine iarna și vin facturile grele de plată când se va vedea cu adevărat fața nedreptății sociale puse în scenă de PSD


Intră acum și în grupul de

Dacă stai de vorbă cu parlamentari PSD, fie de la Suceava, fie din alte părți ale țării ai să sesizezi o reală iritare a acestora referitor la protestele care au avut loc în ultima perioadă. Și pe bună dreptate dacă iei în calcul ”eforturile financiare” pe care PSD le-a făcut în ultimii doi ani ca lucrurile să le fie favorabile.

Parlamentarii de la PUTERE nu pot înțelege sub nici  o formă că ceea ce ei numesc ”măriri de salarii” în sistemul bugetar reprezintă de fapt o mare nedreptate pe care au făcut-o tuturor, pentru simplul motiv că ”datul cu bani” în stânga și în dreapta nu a avut ca efect anestezierea civismului, ba din contră l-a accentuat.

Iată ce spune Institul National de Statistică într-o analiză realizată în luna iunie a acestui an:

”Inflația – ca medie generală a scumpirilor de peste an – a fost de 5,4% în iunie și pare să fi fost mică în raport cu evoluția reală a costurilor vieții, dar prețurile la produse de imediată necesitate au crescut mult mai mult. De exemplu, costurile cu energia electrică s-au majorat cu 16,9 %, gazele cu 10 %, combustibilii cu 17,4 %, țigările cu 7,2 %, untul cu 21,2 %, ouăle cu 13,5 %, conservele de legume cu 12,9 %, fructele proaspete cu 11 % sau laptele cu 5,4 %, arată datele publicate într-un buletin al Institutului Național de Statistică – INS.

 

Aceste produse sunt inevitabile în cheltuiala lunară a gospodăriilor, iar scumpirea lor este resimțită mult mai acut în rândurile celor cu venituri mici.

 

Cu mai puțin de 5 %, dar tot afectând puternic bugetele de familie, s-au scumpit fasolea boabe și alte leguminoase cu 5%, preparatele din carne cu 4%, brânza de vacă (telemea) cu 4%, conservele din carne cu 3,9%, carnea de pasăre cu 3,5%, serviciile de îngrijire medicală cu 3,5%, peștele congelat cu 3,4%, carnea de porc cu 2,8%, berea cu 2,5% și transportul în comun cu 2,8%.

 

Printre puținele ieftiniri înregistrate în perioada analizată se regăsesc cartofii, cu o scădere a prețurilor de aproape 10%, zahărul cu aproape 8% și citricele cu 8%, mai arată datele INS.”

Acesta este efectul ”aruncatului cu bani” fără nici un fel de analiză preliminară și fără nici nu fel de gândire pe termen lung.

PSD a dat bani bugetarilor fără să țină cont nici o secundă de cine și mai ales cum își face treaba.

PSD știa de la un început că nici o primărie, nici un Consiliu Județean și nici o altă instituție ”de stat” nu va face greșeala de a da afară pe cei care încarcă schema de personal doar pentru că ”așa trebuie”.

PSD nu a vrut o reformă reală pentru bugetari ci a vrut doar să aibă, la o adică, o masă de votanți care să le fie fidelă social-democraților.

Și totuși de ce oamenii sunt nemulțumiți? De ce ies în stradă?

Pentru că tocmai acest aruncat în stânga și dreapta cu banii, la bugetari, a însemnat o mare NEDREPTATE pentru ”privați”. Tocmai acei ”privați” de la care bugetul de stat se alimentează pentru a le putea plăti salariile mărite celor de la ”stat”.

Credeți că s-a schimbat ceva ”la stat” după ce salariile s-au dublat sau chiar triplat? Îi vedeți pe medici cum aleargă în întâmpinarea pacienților cu zâmbetul pe buze?

Polițiștii, profesorii, angajații primăriilor și toți ceilalți care lucrează ”la stat” îi simțiți schimbați după ce au primit mările de salarii? Eu zic că nu. Nu că nu ar fi meritat foarte mulți dintre ei acești bani, dar cu siguranță nu toți.

Ce s-a întâmplat însă pentru cei din PRIVAT? S-au mărit prețurile!

Cine nu are mari probleme cu asta? Bugetarii, pentru că ei au salariile mărite, și, cel puțin deocamdată sunt oarecum acoperiți. Însă nu pentru multă vreme.

Nedreptatea pentru cei din privat, pe care PSD nu numai că îi ignoră, dar îi și condamnă să plece din țară este că nu face nimic pentru a da drumul investițiilor,  în special infrastructură,  astfel încât șocul discrepanțelor salariale să fie mai ușor resimțit. NU o face pentru că nu mai are cu ce bani. Pentru că toți banii sunt cheltuiți pe ”stat”. Privatul nu poate decide peste noapte măriri de salarii. Asta nu se face decât în urma unor strategii bine gândite și a unor măsuri complexe. Nu din pix pentru că ar însemna faliment. La PSD falimentul nu intră în ecuație pentru că statul PSD se poate împrumuta oricând și oricât. Că doar tot românii plătesc!

Deocamdată e vara și încă nu e așa de greu pentru cei din privat, și parcă mai e o speranță cât e cald afară și vreme de grătare, dar îndată începe școala, vine iarna și vin facturile alea grele de plată. Și atunci se va vedea cu adevărat fața nedreptății sociale puse în scenă de PSD.

Până atunci însă PSD mai face un pas spre penibil prin Liviu Dragnea și al său scenariu de ”ucidere”. După ce am urmărit evoluția domniei sale pe acest subiect mi-a trecut prin minte o singură zicere: ”Când ești prost, e la fel ca atunci când ești mort. Doar cei din jurul tău au de suferit!”

 

sursa foto Facebook (trucaj)

(Mihai Chira)


Intră acum și în grupul de