Impresii după prima inaugurare cu fast a anului: Scamatorii, fandoseli și ”haștag-isme” pare să fie meniul politic pentru 2019


Intră acum și în grupul de

Inaugurarea pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc, din 5 ianuarie a reprezentat pentru o parte dintre actorii politici importanți ai momentului, din județul Suceava, prilejul de a-și cizela tehnicile pentru anul electoral pe care îl vom petrece în 2019.

Ianugurarea în sine trebuia să fie momentul primarului municipiului, liberalul Mihăiță Negură însă eforturile sale de a nu ”politiza” evenimentul au fost sortite eșecului. Motivele s-au numit: Echipa PNL, Echipa PSD și Echipa ALDE.

Primii care au ieșit la rampă au fost PNL-iștii. Sub comanda președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, frumos aliniați și îmbrăcați de sezon, parlamentarii PNL Suceava (mai puțin Dumitru Mihalescul și sper să nu fie acesta un semn rău pentru domnia sa) au participat și susținut intensiv eforturile liderului județean de a anima grupul și a atrage atenția cât mai mult asupra lui.

Domnul Flutur a făcut tot felul de ”scamatorii” politice care au culminat cu plimbarea parlamentarilor liberali cu snowmobilul pe pârtie. Mai era puțin și îl vedeam pe dl Flutur făcând pe ”taximetristul zăpezii” către înălțimile pârtiei cu schiorii care stăteau la coadă la telegondola blocată, de ore bune.

Domnia sa a avut însă inspirația să se limiteze după inaugurare doar la declarații politice și atacuri la PSD, după care a părăsit zona.

Cei de la PSD, conduși de liderul încă neales, dar incontestatibil recunoscut de toți, senatorul Ioan Stan, au ales o altă tactică.

Îmbrăcați la ”patru ace”, parlamentarii PSD (dintre care au lipsit Eugen Bejenariu și Maricela Cobuz) au preferat să se amestece în mulțime și să facă fotografii cu toți cei prezenți la baza pârtiei.

E drept că piesa de rezistență a dlui Stan trebuia să fie ministrul turismului, Bogdan Trif, care a fost prezent la inaugurare, numai că zecile de minute bune de așteptare a acestuia au umbrit promisiunea venită din partea lui cum că va face tot ce ține de domnia sa ca și tronsonul 2 al pârtiei să primească finanțare.

Echipa ALDE, mai exact deputatul Alexandru Băișanu și-a făcut simțită prezența exact în momentul când primarul și ministrul începuseră să dea declarații oficiale presei și ca să nu piardă esența dialogului s-a poziționat exact între cei doi.

Asta a fost cam tot din partea oamenilor politici ai județului.

De rămas, a rămas primarul Mihăiță Negură cu promisiunea ministrului Turismului că va aloca 5 milioane de euro pentru finalizarea pârtiei și cu cea a președintelui CJ că va face demersurile necesare pentru o parcare supraetejată în imediata apropiere a pârtiei.

După cum merg lucrurile, toamna anului 2020, mai exact campania pentru alegerile parlamentare ce trebuie să aibă loc atunci, va veni exact cu aceste probleme pe post de promisiuni ”ferme”, ca și rezolvate.

Până atunci câteva lucruri care s-au putut vedea cu ochiul liber:

  1. Dl Negură trebuie să găsească urgent o soluție pentru aglomerarea orașului și pentru ca telegondola să funcționeze bine pentru că altfel tot chinul a fost în van;

  2. Primarul stațiunii Gura Humorului, Marius Ursaciuc nu mai ”umblă” cu echipa dlui Flutur ci de unul singur și o face foarte relaxat;
  3. Deputatul PSD al zonei de munte, Emanuel Havrici își găsește tot mai greu loc printre ”greii” din PSD Suceava, atât la poze cât și la momentele importante ale evenimentelor.

 

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de