Cum a ajuns premierul politic Victor Ponta să fie mai apolitic decât tehnocratul premier Dacian Cioloș. Cazul Rey în PLUS


Intră acum și în grupul de

Filiala Județeană Suceava a partidului PLUS (a fostului premier Dacian Cioloș) are deja un președinte, în persoana lui Adrian – Radu Rey. Dl Rey și-a prezentat luni dimneață echipa.

Aceasta nu are foarte mulți membri însă importante sunt misiunile lor.

Iată echipa:

Beniamin ATODIRESEI, Secretar general

Cristina PAVEL, responsabil comunicare

Ionuț DONISAN, Trezorier și

Vlad HAZI, responsabil strângere de fonduri.

 Deci, ca să ne înțelegem, de la prima conferință de presă știm cam cine numără banii la acest partid și cine se ocupă cu strânsul lor. Căci e foarte important.

Așteptăm cu interes cea de a doua conferință de presă în care sperăm să aflăm dacă PLUS și-a propus ca cineva dintre membrii săi să se ocupe de politici administrative, sociale, economice sau culturale, dacă are o viziune pentru judetul Suceava și nu se ocupă în principal doar de strânsul banilor de la cei interesați să susțină cele 12 principii ESENȚIALE ale conducerii județene.

 Pentru că 12 sunt principiile expuse luni de conducerea Plus Suceava.

Interesant este însă un alt fapt: dl Rey are o experiență destul de bogată în materie de ”guvernare” pentru că 4 ani a fost în slujba plătită (însă nu foarte bine dacă ar fi să dăm crezare spuselor domniei sale) a doi premieri, 3 ani sub comanda lui Victor Ponta și 1 an sub comanda lui Dacian Cioloș.

Bineînețeles că în toți acești ani dl Rey a fost apolitic și asta tot dacă ne luăm după ce spune nou lider județean.

Singurul care l-a convins să facă pasul spre politică, cu arme, cunoștințe și bagaje a fost Dacian Cioloș. Și astfel dl Rey a devenit președintele celui mai nou partid din județul Suceava. Mandatul său la șefia PLUS fiind de 2 ani.

 Exact cât sa treacă alegerile prezidențiale, cele locale și parlamentare din 2020.

Dl Rey nu are deocamdată foarte mulți membri în organizație (domnia sa susține că ar fi undeva în jur la 200) însă are dorința de reușită sădită adânc în conștiință de liderul national al partidului, ceea ce de foarte multe ori înlocuiește orice fel de argument politic, social, economic sau de orice altă natură.

 Luna decembrie a anului viitor ar trebui sa fie cea care va spune cât de bun a fost dl Rey și ca politician, dacă nu cumva chiar și mai devreme!

Un lucru e clar: ce nu a făcut timp de trei ani premierul politic Victor Ponta, să îl convingă pe A.R. Rey să intre în politică, a reușit în mai puțin de un an un premier tehnocrat și apolitic, respectiv Dacian Cioloș.

Singura dilemă rămasă neelucidată e dacă dl Rey e un PLUS pentru politică sau doar o marionetă care se urcă pe valul USR-PLUS și vrea să înfingă steagul în „plaja” de la …Cotroceni!

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de