Medicul veterinar Doru Lefter a răbufnit: ”…când părerologia ține loc de competențe …”


Intră acum și în grupul de

In cazul subiectelor sensibile, care țin de libertatea de constiință, e, în genere, bine să te abții a face prea multe comentarii. Libertatea ta ține până la cea a vecinului, a prietenului si, în special, până la libertatea celui cu care împărtașești un crez, … participi la aceleași taine ale credinței întru’ mântuire.

Ce faci însă când părerologia ține loc de competențe si mântuirea e condiționata de ,,specialiști” în mai toate domeniile. Ce faci când o banală vaccinare, până mai ieri, intră în domeniul criteriilor de eligibilitate pentru Impărăția cerurilor.

Cum te comporți, cum reusesti sa obtii atâtea ,,avize” necesare ca să te poti vaccina întru’ sănătate. De la prieteni, de la rude, de la preot/pastor… si lista e nesfârșita. Simplu.

Intrebi un medic si de preferință unul pe domeniul cu pricina. E ciudat cum, peste noapte, oameni fără nici o competență pe domeniu, devin ,,doctori în știinte medicale”. La fel de ciudat cum, acești ,,doctori”, capătă credibilitate la oameni cu ceva educație,cu niscaiva pretenții. Ceva ”e putred„.

N-aș fi intervenit dacă o anumită parte din bunii mei prieteni n-ar fi depus eforturi considerabile în a mă face să mă simt vinovat că am mers la doctor. Că i-am cerut părerea.

Mă întreb cum aș mai putea trăi dacă doctorul m-ar fi convins că n-am ce căuta la preot, daca precupeața m-ar fi convins că nu-i bună școala, dacă fermierii cu care lucrez m-ar putea convinge ca toate animalele care trăiesc datorită vaccinării nu ar fi trebuit vaccinate.

In fapt discutia nu e despre libertate ci despre competente si, poate, despre viata celor care sufera din cauza ,,competențelor” noastre. Prov. 13:14 ,, Stiinta inteleptului este un izvor de viata,ca sa abata pe om din cursele mortii”.


Intră acum și în grupul de