Cei mai ignorați și mai ghinioniști voievozi- opinie semnată de politolog dr. Adrian Botezatu


Intră acum și în grupul de

Județul Suceava excelează la capitolul festivisme și folclorisme, dar  de cele mai multe ori se ratează esențialul: crește numărul de pasageri pe Aeroportul Salcea, dar în special la plecări; vin turiști, dar nu vin investitori (măcar drumurile din județul Botoșani au fost proaspăt asfaltate); există densitate demografică, dar nu și dezvoltare urbană; promovarea județului se centrează pe  apologia ocupației austriece, cu toate că nu există nici un obiectiv turistic de interes național aferent acelei perioade (toate obiectivele turistice importante aparțin perioadei medievale).

 Ultimii 20 de ani  au fost plini de aniversări și comemorări,  dar discursurile politice duioase și pline de conținut au ocolit mereu memoria celor patru mari voievozi rădăuțeni care au creat Moldova medievală: Bogdan Voievod, Lațcu Voievod, Petru Voievod, Roman Voievod (toți patru- bunic, unchi și nepoți își dorm somnul de veci la Mănăstirea Bogdana din Rădăuți, iar mormintele lor au fost studiate și identificate de istoricii Adrian și Lia Bătrâna).

După acești mari voievozi, din teritoriul Moldovei au fost doar dezmembrări….. Astfel , din păcate, FONDATORII au fost ignorați și uitați.

În schimb, dacă Bogdan Voievod, Lațcu Voievod, Petru Voievod și Roman Voievod s-ar fi născut bucovineni și ar fi creat un stat cu numele Bucovina, altfel ar fi fost onorați de somitățile zilei……

(politolog dr. Adrian Botezatu)


Intră acum și în grupul de