Sfatul Bătrânilor la Manifestul pentru Tineri-opinie


Intră acum și în grupul de

Lansarea Manifestului pentru Tineri al lui Gheorghe Flutur se anunța ca fiind o acțiune politică interesantă în spațiul public sucevean și a lăsat impresia că un lider politic vechi ca Gheorghe Flutur a înțeles că viitorul este construit pentru tineri și pentru aspirațiile lor și mai puțin pentru cei în prag de pensie.

Mesajul părea că vine în continuarea deciziilor lui Flutur de înlocuire a candidatului PNL de primar al Sucevei, Ion Lungu, îmbătrânit în scaunul de primar cu mai tânărul Lucian Harșovschi care risca altfel să prindă pensia tot în funcția de viceprimar.

Tinerii veniți acolo se așteptau să afle că Flutur și-a făcut cont de Tik-Tok pe care postează strigături sau cel puțin că #Flutur duce la o pagină de socializare a acestuia.

În schimb, au avut de ascultat un duet mănăstiresc, care a prestat mai mult ca Deep Purple cu Child In Time, apoi un folk-ist care le-a cântat ceva despre patrie și unire, urmați de Sofia Vicoveanca, „Domna cântecului popular bucovinean” cu un minirecital care a adus la gardul sediului PNL mai mulți pensionari curioși.

A venit și momentul mult așteptat când Gheorghe Flutur a început să vorbească și să le explice celor prezenți de ce s-au adunat acolo într-o după amiază numai bună de stat la terasă.

El le-a spus că într-o noapte, când nu avea somn, se tot gândea la conflictul între generații și i-a venit ideea unui manifest pentru tineri.

Stând cu sufletul la gură, tinerii prezenți au vrut să afle ce e în „Manifestul lui Flutur pentru Tineri”, dar acesta a   le-a spus doar de ce crede el că e nevoie de un asemenea manifest, care e contextul și câteva sugestii pentru cei care doresc să-l compună.

Nici aici Gheorghe Flutur nu a reușit să scape de sindromul Iohannis, iar motivul cu numărul 10 pentru acest manifest este „Pentru continuitatea lucrului bine făcut”, respectiv o continuare a ceea ce a promis Klaus Iohannis în campania electorală de la primul mandat.

Și ca să nu se spună că a uitat de extremiști, Gheorghe Flutur le-a spus tinerilor să urmeze calea europeană. Probabil că mulți dintre ei deja își stabiliseră în minte în timp ce ascultau ce lucruri să pună în bagajele cu care vor verifica dacă Air-Schengen funcționează în Europa.


Intră acum și în grupul de