Ardeleanu: Sunt foarte fericita pentru ca cetatenii Republicii Moldova „s-au eliberat de vize”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, a declarat, că este foarte fericită pentru că cetățenii Republicii Moldova „s-au eliberat de vize”.

„Ca universitar, vechi prieten al moldovenilor, studenți și profesori în egală măsură, și nu numai, ca membru în Comisia comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, sunt foarte fericită astăzi pentru că cetățenii Republicii Moldova „s-au eliberat de vize”. A fost un vis și iată că a devenit realitate și grație eforturilor României pentru a grăbi luarea acestei măsuri”, a scris parlamentarul democrat-liberal pe blogul său.

ardeleanu sanda maria 2

Ardeleanu a ţinut să mai sublinieze că odată cu ridicarea vizelor, îi așteaptă pe studenții și colegii moldoveni să vină în universitățile românești. „O aștept pe Mariana Chiriță, fostă bursieră „Eugene Ionesco”, care va efectua un stagiu în Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și a cărei venire în România depindea de acest moment”, a mai scris deputatul pe blog.

Cetăţenii Republicii Moldova titulari de paşapoarte biometrice pot intra în România şi rămâne pe teritoriul ţării, începând de luni, fără a avea obligaţia de a deţine viză, pentru şederi a căror durată totală nu depăşeşte 90 de zile, în cursul oricărei perioade de 180 de zile. Acelaşi lucru este valabil pentru celelalte state ale UE.

Concret, vecinii de peste Prut vor scăpa de vize pentru 26 (membre Schengen sau care urmează să fie membre, cum este cazul României) din cele 28 de state membre ale UE, cele două excepţii fiind Marea Britanie şi Irlanda.

 


Intră acum și în grupul de