PNL exclude orice alianță cu partidele sau vreo negociere cu Traian Băsescu


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat ferm, că partidul pe care îl conduce nu intenţionează să mai facă noi alianţe politice, instituţionale. Antonescu a explicat că atunci când vorbit despre o alianţă anti PSD s-a referit la un alt tip de alianţă, una generată de obiective, dar că nu despre una în sens politic.

În cadrul unui discurs rostit în faţa membrilor PNL Suceava, Crin Antonescu a declarat că nu intenţionează să realizeze o nouă alianţă pentru că PNL este pe picioarele sale și că are suficiente resurse de a se bate cu PSD.

P5039289

„Am vorbit despre o alianţă, dar nu în sens politic. Eu nu intenţionez de loc vreo nouă alianţă politică. PNL e pe picioarele sale. E mai tare ca niciodată şi PNL trebuie să conducă dreapta în această ţară şi trebuie să conducă această ţară. Am vorbit nu de o alianţă în sens politic ci de necesitatea, într-adevăr, în România, a unificării, a concentrării, a corelării, tuturor eforturilor celor care nu doresc ca ţara asta să încapă, toată, pe mâna PSD şi să nu ajungem să facem cu toţii defilări cu bărcuţe şi îmbrăcaţi cu urechi roşii, mândri că suntem pesedişti”, a mai spus liderul național al PNL.

Crin Antonescu a explicat că PNL e mai puternic ca niciodată din punct de vedere organizatoric, din punct de vedere al culoarului politic dar și din punct de vedere al moralului.

Într-o conferinţă de presă susținută la finele întâlnirii cu activul PNL Suceava  preşedintele liberalilor a precizat că nu vede PNL aliat cu nimeni într-o alianţă instituţională de tipul Alianţei DA sau alianţa USL.

„Din multe motive PNL este rezervat faţă de noi alianţe. Eu cred că şi încrederea cetăţenilor români în alianţe, după eşecul USL în care atâtea speranţe şi-au pus şi ne-am pus, a scăzut. Cred însă că nu trebuie neapărat să ai alianţe politice constituite, trebuie să ai obiective, trebuie să ai teme. În momentul în care există obiective, teme, proiecte care pot interesa mai multe forţe politice ele pot avea o acţiune convergentă în acest sens”, a declarat Antonescu.

El a mai precizat că o asemenea preocupare nu trebuie sub nici o formă să aibă legătură cu Traian Băsescu pentru că PNL nu are ce discuta cu Traian Băsescu care va fi peste câteva luni fostul preşedinte al României.

„Nu am ce să discut despre şi cu Traian Băsescu”, mai declarat liderul liberal.

P5039271

El a menţionat că nici măcar discuţia despre aşa numita reunificare a dreptei, care pentru PNL are foarte puţin sens, întrucât liberalii nu sunt deloc convinşi că în afară de PNL mai există o altă forţă politică de dreapta, nu are cum să-i implice pe Traian Băsescu.

„Ce anume să discutăm cu preşedintele României despre unificarea dreptei vreodată? Nu avem ce să discutăm cu Traian Băsescu. Asta este minciuna lui Ponta şi a pesediştilor care deja văd că se conturează grosier, că ei din minciunile gogonate au trăit de când îi ştiu. Antonescu-preşedinte, Băsescu- prim ministru. EXCLUS!”, a mai spus Crin Antonescu.


Intră acum și în grupul de