Baisanu: „Imi va veni destul de greu sa inghit alianta sau fuziunea cu o parte din oamenii din PDL”


Intră acum și în grupul de

Orbit de dorinţa de a deveni partid-stat care să nu dea socoteală nimănui, PSD a pierdut din vedere că va pierde majorităţi în foarte multe consilii locale şi judeţene din ţară, este de părere liderul liberalilor suceveni, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu. „Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru ca în termen foarte scurt, la nivel local, împreună cu toţi consilierii judeţeni şi locali, să constituim noi majorităţi care să se opună indolenţei şi incompetenţei celor de la PSD”, a spus Băişanu.

alexandru baisanu cu barba

Preşedintele PNL Suceava a recunoscut că i-a fost foarte greu să înghită alianţa cu PSD. „Evident că şi acum îmi va veni destul de greu să înghit alianţa sau fuziunea cu o parte din oamenii din PDL, dar interesul României este mai presus de afinităţi personale”, a adăugat Băişanu.

El a explicat că la Suceava, liberalii vor vota nu de dragul prieteniei sau urii faţă de un partid sau altul, ci în interesul cetăţeanului, dar că nu vor mai sprijini din obligaţia unei alianţe cu PSD greşelile pe care social-democraţii le fac în permanenţă.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că PDL şi PNL au stabilit că de joi grupurile parlamentare liberale şi democrat-liberale din cele două Camere vor lucra împreună şi tot de joi vor începe colaborările în teritoriu pentru a se constitui majorităţi ale celor două partide. „De mâine (joi – n.r.) vor începe colaborările în teritoriu pentru a se constitui majorităţi ale celor două partide şi (…) ceilalţi colegi vor constitui grupurile necesare pentru a crea, pentru a lucra la acest proiect pentru România, pentru a începe discuţii localitate cu localitate, judeţ cu judeţ, pentru a aduna forţele celor două partide, astfel încât într-un timp, cum spuneam eu, cât mai scurt, dacă s-ar putea mâine dimineaţă, dar nu o să putem, să ajungem la a construi un foarte puternic partid de centru-dreapta din România”, a spus el.

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, la rândul său, la finalul discuțiilor cu liderii PDL, că toate alianțele locale ale PNL cu PSD prin care au fost asigurate majorități locale urmează să fie rupte, pentru a fi încheiate altele cu PDL.

În Consiliul Judeţean Suceava PSD şi PNL au avut majoritate la limită de 19 voturi, la care se adaugă trei voturi ale PPDD care a votat alături de PSD de la constituirea Consiliului Judeţean.

După ce USL s-a rupt, PNL a votat alături de PSD, la acea vreme liderul liberal, Alexandru Băişanu, arătând că nu intenţionează să modifice majorităţile constituite în urma votului pentru a nu afecta bunul mers al administraţiei publice locale.

În Consiliul Judeţean Suceava, condus de liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, PNL şi PSD au câte un vicepreşedinte.

PDL are 14 locuri de consilier judeţean, iar alături de cei opt consilieri judeţeni PNL ar avea o majoritate consolidată în CJ Suceava.

În Consiliul local Suceava PSD şi PNL deţin majoritatea simplă, cu 12 voturi, câte şase de la fiecare partid, iar PPDD un consilier local, în timp ce PDL are zece consilieri locali.

O alianţă PDL-PNL în Consiliul local Suceava va genera o majoritate de 16 voturi din cele 23.


Intră acum și în grupul de