Deputatul Baisanu ii cere deputatului Galan sa ia o decizie in privinta viitorului sau in PNL


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizației județene Suceava a PNL, deputatul Alexandru Băişanu, le-a cerut îm mod expres, duminică, după şedinţa Delegaţiei Permanente a organizaţiei judeţene, membrilor din partid care au simpatii pentru Călin Popescu Tăriceanu sau faţă de un alt partid, „PSD sau UNPR”să demisioneze înainte de Congresul PNL.

Deputatul a spus într-o conferinţă de presă că de cinci ani de când este preşedinte al organizaţiei PNL Suceava nu a fost nimeni exclus din PNL însă a solicitat ca partizanii lui Călin Popescu Tăriceanu să nu mmai aștepte Congresul pentru a face pasul în afara PNL.

„Am cerut celor care îl iubesc poate pe Tăriceanu, care iubesc poate PSD, UNPR , PC sau alte partide să aibe demnitatea să plece din partid înainte de Congres. La Congres trebuie să se prezinte liberali care să voteze liberali. Nu se supără nimeni pe nimeni dacă o vor face”, a mai spus Alexandru Băişanu care a anunțat că a fost discutată, între altele, și poziţia deputatului PNL de Suceava, Constantin Galan, care a fost prezent la o întâlnire a grupului de susţinere a liberalismului, iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu, dar că acesta le-a spus membrilor organizaţiei că nu a semnat nimic şi nu a făcut nimic.

baisanu la conferinta cu Molotov

Băişanu a mai declarat că i-a pus în vedere deputatului sucevean să analizeze şi să hotărască alături de cine va continua.

 

El a arătat că deputatul Constantin Galan are un proiect personal, cel de a candida în 2016 la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, dar că în condiţiile în care se va realiza noul partid format din PNL şi PDL, este probabil ca actualul primar PDL, Aurel Olărean, să fie candidatul noii formaţiuni.

Preşedintele PNL Suceava a adăugat că şi la Primăria Suceava sunt trei potenţiali candidaţi ai noului partid, actualul primar, Ion Lungu, liderul organizaţiei municipale PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan şi el, Alexandru Băișanu ”care am mai candidat și am pierdut dar știu eu foarte bine cum am pierdut” .

„E foarte posibil ca un proiect personal să nu se potrivească cu proiectul personal al celuilalt şi să fii nemulţumit, dar asta nu înseamnă să renunţi la ideea de bază de a uni dreapta doar pentru că proiectul tău personal riscă să nu mai aibă viitor”, a spus Băişanu care la final a lăsat să se înțeleagă că ar fi dispus să iși sacrifice proiectul personal numai de dragul unificării dreptei din România.

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de