Surugiu: Momentul aderarii Moldovei la Uniunea Europeana este mai aproape


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Radu Surugiu, a declarat, miercuri, după ce Camera Deputaţilor a adoptat Proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de asociere între Uniunea Europeană şi Comunitatea Europeană a Energiei Atomice şi statele membre ale acestora, pe de o parte, şi Republica Moldova, pe de altă parte, semnat la Bruxelles, la 27 iunie 2014, că momentul în care Republica Moldova va deveni membru al UE se apropie.

radu surugiu 2

Surugiu susţine că în urma acordului Republica Moldova-UE, cooperarea vizează domenii precum dialogul politic, reformele, politica externă şi de securitate, justiţia, economia, agricultura, energia, transporturile, sănătate, dezvoltare regională, cercetare sau sport.

„Acordul de asociere reprezintă un pas important în apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană şi implicit de România şi se concentrează cu precădere pe asocierea politică şi integrarea economică prin instrumente de asistenţă financiară”, a declarat Surugiu.

El consideră că viitorul european al Republicii Moldova este esenţial atât pentru poporul acestui stat, cât şi pentru stabilitatea politică şi economică din regiune.

„Suntem alături de fraţii noştri şi ne bucurăm pentru parcursul european al acestora. Acordul de asociere, ratificat astăzi şi de România, va avea beneficii directe asupra Republicii Moldova prin stimularea investiţiilor, prin deschiderea pieţei europene pentru mediul de afaceri moldovenesc, dar asupra sistemului politic prin reforme pentru combaterea corupţiei şi prin măsuri pentru consolidarea independenţei sistemului judiciar. Cooperarea cu Uniunea Europeană şi implementarea acordului reprezintă etape esenţiale pentru progresul acestei ţări, iar momentul ratificării tratatului aderării Republicii Moldova la UE este din ce mai aproape”, a mai spus Radu Surugiu.


Intră acum și în grupul de