Flutur: Imi exprim ingrijorarea privind modernizarea aeroportului. Cei din Iasi au pornit dupa noi si termina inainte


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că este extrem de îngrijorat că proiectele pe care le-a început în judeţul Suceava nu sunt continuate aşa cum se aştepta.

El a spus că cel mai îngrijorat este de modernizarea aeroportului Suceava care este întârziată din cauza procedurilor birocratice ale guvernului Ponta de a nu deconta sumele investite din fondurile europene care sunt alocate pentru acest proiect.

flutur

Flutur şi-a exprimat dezamăgirea că deşi proiectul de la aeroportul Suceava a fost început înaintea celui din Iaşi, la Iaşi va fi inaugurat în 21 august, iar la Suceava este posibil să nu se poată zbura nici în primăvara anului viitor.

„De ce au putut la Iaşi? Eram în avans, dar cred că prea puţin s-a făcut. Lipsa de interes din partea guvernului în acest caz, care a dat o hotărâre de guvern pentru decontări dar nu au mai publicat-o în Monitorul Oficial”, a spus Flutur.

Lucrările la aeroportul sucevean ar fi trebuit să se finalizeze în toamna acestui an, dar există riscul ca investiţia să nu se poată inaugura în acest an ci abia anul viitor.

Constructorul susţine că nu a putut lucra din cauza ploilor care au întârziat lucrările cu aproape două luni.

Aeroportul Suceava a fost închis total în ianuarie 2014 pentru ca lucrările de modernizare să nu se facă în condiţiile de trafic aerian, dar sunt în întârziere.


Intră acum și în grupul de