Vezi ce spune vicepresedintele Comisiei Juridice din Senat, Ovidiu Dontu, despre dosarele Andronescu si Mihailescu


Intră acum și în grupul de

Ovidiu Dontu 3Dosarele în cazul senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu vor putea fi complinite chiar în sediul Senatului, a declarat, luni, senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu, care este şi vicepreşedintele Comisiei Juridice din Senat.

Potrivit parlamentarului sucevean, se impunea retrimiterea dosarelor, dar că pentru că nu se doreşte tergiversarea procedurii a fost informat Ministerul Justiţiei că acestea pot fi refăcute conform chiar în sediul Senatului. „Am informat Ministerul Justiţiei că se pot complini dosarele chiar în sediul Senatului. Noi am sigilat dosarele la loc, iar comisia tehnică la va desigila în prezenţa celor două părţi, Ministerul Justiţiei şi DNA”, a spus Donţu care a menţionat că astfel s-a evitat tergiversarea luării unei decizii.

Vicepreşedintele Comisiei Juridice din Senat a explicat că urmează să fie îndeplinită cerinţa de refacere conformă a trimiterii către Comisia juridică a dosarelor cu paginile numerotate, astfel încât comisia tehnică să-şi poată îndeplini sarcina de a pune la dispoziţia membrilor comisiei a documentelor.

„Ministerul Justiţiei şi DNA să complinească acest viciu de formă. Numerotarea dosarelor să fie făcută cu menţiunea „conform cu originalul” şi ştampila de control pe sigiliul dosarului”, a spus Donţu.

El a arătat că după ce această procedură va fi realizată, membrii comisiei vor fi informaţi de îndată urmând să studieze dosarele, iar la termenul de peste două săptămâni, membrii comisiei juridice vor asculta punctele de vedere ale celor doi senatori şi ale avocaţilor acestora.

 Ovidiu Donţu a subliniat că membrii comisiei juridice nu discută dosarul întocmit de DNA ci, în baza art 20, al 4 al Regulamentului comisiei, doar verifică dacă cererea făcută de procurori are sau nu ca scop de „a-l abate pe senator de la exerciţiul funcţiei sale”.


Intră acum și în grupul de