BEJ Suceava a decis sa fie retrase pliantele PSD care aduc prejudicii lui Klaus Iohannis


Intră acum și în grupul de

Biroul Electoral Judeţean Suceava, a admis, joi,  plângerea Alianţei Creştin Liberale privind pliantele electorale PSD  transmise prin intermediul Poştei Române, ataşate talonului de pensie şi prin care era transmis mesajul „Klaus Iohannis vrea să îţi taie pensia”.

Alianța Creştin Liberală  a apreciat că prin distribuirea acestui pliant către pensionari, prin procedee de intimidare şi șantaj emoţional, se aduc grave prejudicii candidatului Klaus Iohannis.

 

„Afirmaţiile mincinoase, folosite de Alianţa electorală PSD-UNPR-PC, inoculează ideea că în eventualitatea alegerii în funcţia de preşedinte a candidatului ACL, Klaus Iohannis, acesta va proceda la tăieri de pensii şi salarii, va creşte taxele şi va contracta noi datorii pentru generaţiile următoare”, se arată într-un comunicat al ACL Suceava.

 

Sursa citată menţionează că programul prezidenţiabilului ACL nu conţine nicio referire la scăderi de venituri pentru români şi, mai mult decât atât, Klaus Iohannis a declarat public că, în calitate de preşedinte, nu va promulga nicio lege prin care se taie salarii sau pensii, iar obiectivul declarat al prezidenţiabilului ACL este, dimpotrivă, mărirea veniturilor românilor.

klaus iohannis la Darmanesti

„Campania electorală a lui Victor Ponta se bazează din ce în ce mai mult pe dezinformare şi înşelarea alegătorilor. Victor Ponta şi portavocile sale mint cu neruşinare încercând să-i sperie pe oameni că, odată ajuns preşedinte, Klaus Iohannis va gira tăieri de pensii şi salarii. Este extrem de grav că PSD se foloseşte de o instituţie de stat, Poşta Română, ai cărei angajaţi sunt obligaţi ca, odată cu pensia, să le distribuie persoanelor vârstnice şi pliante cu aceste informaţii false”, precizează ACL Suceava.

 

În urma analizării sesizării depuse de ACL, BEJ Suceava a dispus interzicerea distribuirii si recuperarea acestor pliante, pe raza judeţului şi a municipiului Suceava.

 

ACL Suceava a salutat decizia BEJ Suceava, pe care o consideră o revenire la un climat de corectitudine în campania electorală.

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de