Ioan Balan: Ion Lungu nu are ce voturi sa tranzactioneze pentru PSD. Sucevenii sunt de dreapta


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, miercuri, că rezultatul alegerilor în Suceava arată că primarul Ion Lungu nu are ce voturi să tranzacţioneze pentru PSD şi a subliniat că sucevenii sunt de dreapta.

 „Cocoţarea pe bannere alături de Nechifor nu a fost de bun augur. Votul de duminică demonstrează clar că alegerea lui Lungu ca primar în 2012 a fost garantată de implicarea echipei PDL şi a parlamentarilor PDL de Suceava”, a spus Bălan.

El a mulţumit sucevenilor pentru faptul că au făcut ca dreapta să câştige detaşat în municipiul Suceava.

ardeleanu, balan, surugiu

„În colegiile de deputaţi pe Suceava s-a câştigat detaşat pentru ACL. Faptul că sucevenii şi-au dat votul lui Iohannis arată faptul că sucevenii sunt de dreapta. Faptul că avem mai multe voturi decât la europarlamentare, ne arată o tendinţa de creştere şi că sucevenii şi-l doresc preşedinte pe Iohannis. Faptul că unii primari ca Lungu au înţeles să tranzacţioneze voturile nu a fost de bun augur”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul de Suceava a mai declarat că Victor Ponta este în stare să tranzacţioneze orice funcţie în stat pentru a obţine voturi, iar după ce a promis funcţia de premier ar putea să-l propună  pe Vadim Tudor consilier pentru minorităţi.

Bălan a spus că disperarea lui Victor Ponta este atât de mare încât a ajuns să tranzacţioneze funcţiile în stat şi voturile obţinute de unii candidaţi.

„Stânga socialistă e în stare să tranzacţioneze orice funcţie în stat şi voturile oricui. Ar da şi domnului Tăriceanu funcţia de premier, dar nu s-ar pune rău nici cu cumătrul său de la servicii, George Maior, dar nu s-ar pune rău nici cu Vadim Tudor şi poate îl pune consilier pe probleme de minorităţi, şi pe celebrul candidat Meleşcanu care a obţinut voturi cât jumătate din numărul de semnături, consilier de siguranţă naţională. Asta arată doar golăneala şi cloaca în care se complac cei din alianţa socialistă. Ei cred că votul românilor se poate tranzacţiona strict personal”, a spus Bălan.

El a mai declarat că promisiunile făcute de Victor Ponta de dimineaţa până seara că mai dă o sută de lei unor categorii sunt desfiinţate de ministrul de Finanţe care declară că nu există o schiţă de buget.

„Promisiunile făcute de dimineaţă până seară la TV că împarte o sută de lei aici şi o sută de lei dincolo se bazează pe faptul că bugetul e încă la îndemână să. Când e întrebat, ministrul de Finanţe dacă există susţinere financiară pentru promisiuni spune clar că nu ştie pentru că nu există nici o schiţa de buget la ora asta. Va spun clar că toate promisiunile sunt o gogoaşă şi nu vor putea fi susţinute”, a mai spus Bălan.

El a precizat că şi Comisia Europeană a spus clar că orice mărire de salariu nu va putea fi acoperită decât cu impozite şi taxe mai mari sau cu introducerea de noi taxe pentru români.

„Tot românii vor plăti până la urmă promisiunile lui Ponta”, a spus deputatul PDL care a adăugat că disperarea lui Victor Ponta e să facă înţelegere cu orişicine şi să promită orişice şi să ia în calcul orice fel de mărire de salariu, promisiune care nu vor fi puse în practică niciodată.

„De cealaltă parte, îl avem pe Iohannis care nu face troc politic. Iohannis nu va face asta, ba mai mult, nu se fac înţelegeri pe votul românilor. El vrea un parteneriat cu fiecare sucevean în parte şi cu fiecare român în parte. România lucrului bine făcut şi faptul că nu e dispus la troc politic, ne arată că Iohannis e un altfel de preşedinte”, a explicat deputatul Ioan Bălan.

El şi-a exprimat încrederea că sucevenii vor vota în 16 noiembrie pe Klaus Iohannis preşedinte al României.


Intră acum și în grupul de