Ultima campanie de sterilizare gratuita a patrupedelor din Vatra Dornei. Vezi ce risca proprietarii daca nu sterilizeaza cainii pana la finele anului

În perioada 21-22 noiembrie, la Vatra Dornei, va avea loc ultima campanie din acest an de sterilizare gratuită pentru 50 de animale de companie.

Campanie de sterilizare animale Vatra Dornei (1)

Campania se adresează câinilor și pisicilor cu sau fără stăpân și va avea loc în incinta Stadionului Municipal.

Potrivit reprezentanților organizației „Romania Animal Rescue”, implicată în desfășurarea acțiunii de la finele lunii noiembrie, în acest an au mai fost cinci campanii, toate încununate de succes.

Pentru informații și înscrieri puteți suna la numerele de telefon 0744602699, 0745846079 sau vă puteți adresa la Hotel Carol.

Conform Legii 258/2013, până la sfârșitul anului 2014, fiecare proprietar are obligația de a-și steriliza pe cheltuiala lui câinii fără pedegree și fără drept de montă (câini de rasă comună și câini de rasă neînscriși în Asociația Chinologică). Nerespectarea prevederilor legii poate fi sancționată contravențional cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.

Sancțiunile prevăzute de lege pentru abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului, în speță abandonarea câinilor pe domeniul public cât și neacordarea de asistență medicală și îngrijiri corespunzătoare a unui animal sunt închisoare de la 6 luni la 3 ani și amendă penală cuprinsă între 1.000 și 10.000 lei.

loading...