Nechifor: Sunt convins ca relatia dintre Ponta si Tariceanu e una corecta, care are in spate un program de guvernare ce a fost validat


Intră acum și în grupul de

nechifor

Catalin Nechifor, liderul PSD Suceava, presedintele CJ Suceava:

„Suntem aproape la finalul unei campanii intersante. Practic, mai sunt 2 zile. Romania va continua, sper, drumul de constructie, care a avut pana acum un parcurs de doi ani si jumatate si trebuie continuat. Au fost putine dezbateri si multe lucruri spuse la nervi.

De cand sunt presedinte am facut putine declaratii politice. Cred ca multi suceveni  s-au saturat de scandal si reprosuri si de ura instalata in tara. Cred ca am demonstrat ca doresc normalitate si simt un suport popular si un sprijin pentru PSD. De la etapa la etapa, am avut tot mai multe voturi si procente. Ne-am facut datoria in conditii dificile. Am preluat mandatul cu datorii. Peste 1000 de miliarde de lei. Si le-am platit fara sa comentam.

Am gasit solutii foarte multe in toate localitatile. Era o vreme, in trecut, cand la Dorna, pana in 2012, Flutur portocaliu si primar PNL, Dorna a stat in frig si intuneric 3 saptamani. De cand guvernam noi, nu au mai fost probleme, desi primarul e PDL. Asta inseamna respectul nostru. La fel si la Poiana Stampei cand primarul dorea sa plece. Acum am facut acolo proiecte importante. La Forasti, Granicesti, Zvoristea, pe vremea lui Flutur erau alocari spre zero.

La spitalul din Falticeni nu a fost dat in trecut  nici un leu. Am investit acolo si am investit la Maternitatea din Radauti. Este in semnare si computerul tomograf pentru Suceava. Putem spune in 2014 ca Spitalul Judetean s-a inchis ca si modernizare si mergem cu proiectul mai departe. Am facut foarte multe proiecte de infrastructura si e o mandrie ca in nici macar un an am finalizat DN Suceava-Botosani.

Am facut un lucru la care tin foarte mult. Transraraul, Drumul comorilor, care a deschis doua zone importante de turism, Valea Bistritei si Valea Moldovei. La Salcea, suntem in plina constructie si sunt convins ca spre vara anului viitor, vor exista curse in tara si in destinatii externe. Am schimbat fundamental atitudinea si modul de a lucra. In afara de doi primari din 114 cu care nu am putut lucra, unul nu mai e in functie, cu fiecare am putut lucra foarte bine.

Mi-a fost greu sa dau semnalul ca administratia publica nu e vreun fel de Bau Bau. Vreau sa va spun ca am reusit lucruri importante in relatia cu oamenii de afaceri. In scurt timp, vom pleca cu o delegatie de fermieri in Austria. Am rezolvat sa avem o intalnire cu ministrul Agriculturii de acolo.

Cred ca cifrele statistice, cu cresteri spre 7% din turism, inseamna ca ne-am facut datoria. Am reusit sa avem un partener important pentru Suceava si a fost onoare pentru noi ca acest partener sa fie Victor Ponta,  care a fost de sapte ori aici. Am fost cu el si la Cacica, si la Dumbraveni si la Salcea, dar si la Cernauti. Avem obiceiul in Bucovina sa avem o colaborare buna cu toti etnicii de aici. Asta a insemnat politica noastra de pana acum. Sunt convins ca multi stiu asta.

Sunt convins ca nu uita sucevenii pe cei care au marit TVA, au taiat pensiile si salariile, au inchis scolile. Noi am deschis scoli. Mai sunt   foarte multe de facut, dar nu putem dezvolta nimic decat daca va exista acea stabilitate si colaborare intre presedinte si premier. Cred ca Tariceanu-premier si Ponta-presedinte e solutia. Sunt convins ca relatia dintre Ponta si Tariceanu e una corecta, care are in spate un program de guvernare ce a fost validat.

Avem varianta Iohannis cu Blaga, Videanu, Udrea, Macovei, Flutur in spate, cu toti cei care au  decis pentru Romania sa inchida locuri de munca si sa taie pensii. Chiar daca si-a schimbat parul, naravul nu si l-au schimbat si daca si-au batut joc o data de romani, o vor mai face cand vor avea ocazia. Am incredere in ceea ce simt. Simt ca pentru Bucovina, Suceava si Romania e nevoie de un presedinte roman care sa ne fie aproape si un partener.

Ce ar fi trebuit sa fac pentru municipiul Suecava? Sa intorc spatele oamenilor si sa am o lupta idioata cu primarul Sucevei? Am gasit insa solutii si pentru termie si pentru dezvoltare. Lungu si Nechifor sunt oameni alesi in functie care trebuie sa gaseasa solutii. Ce sa fi facut? Sa ma cert toata ziua si sa arunc in piata informatii ca ala e rau sau ala e bun. Ii multumesc si lui Lungu, ca e important sa facem administratie. Oamenii nu ne judeca pentru cat ne certam, ci pentru ce facem pentru  ei.

La Campulung ar fi trebuit oare sa blochez proiectul de apa-canal, semnat de Ponta? Ajutam orasul sa se dezvolte pe apa-canal, in conditiile cand Flutur nu a dorit sa integreze orasul pe acest program. Ce ar fi trebuit ca in localitati conduse de primari PDL sau PNL sa facem altceva decat datoria? Ne asumam ce am facut si am facut exact cat am putut de mult. Si simt ca oamenii sunt langa noi. Restul minciunilor si agitatiei de campanie nu sunt importante.

Cand in Portugalia sau Germania, va iesi un presedinte roman, eu voi lua in calcul si pentru Romania un presedinte de alt fel. Romania merita un presedinte ca Victor Ponta si Tariceanu ca premier. Scorul din turul 2 va fi decis de romani si de diaspora. Am insa foarte mare incredere si in cei din Dorna, unde m-am nascut, si in cei din Falticeni, unde am invatat, dar si in cei din Suceava, unde traiesc.”


Intră acum și în grupul de