Flutur acuza Guvernul de amputarea dreptului la vot in diaspora, Sanda Ardeleanu ca prin manevre ceausiste se incearca aceeasi abordare cu studentii


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al Alianţei Creştin Liberale, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, a acuzat, joi, într-o conferinţă de presă Guvernul că a amputat dreptul românilor din diaspora la vot, iar deputatul de Suceava Sanda Maria Ardeleanu a atras atenţia că prin manevre ceauşiste Guvernul încearcă să blocheze votul studenţilor.

Flutur a declarat că această campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale care se încheie vineri a fost un efort uriaş făcut de ACL în toată ţara şi a mulţumit colegilor săi pentru sprijin.

miron, baisanu, flutur, ardeleanu, balan

„ Eu sunt optimist de ce am găsit în teritoriu şi cred că va fi un scor foarte bun la Suceava pentru Iohannis. Cred în victoria lui, duminică. Cred în mobilizarea românilor. Vor fi cu 7-8 procente mai mulţi oameni la vot”, a spus Flutur.

El a arătat că foarte multă lume este supărată în diaspora, dar şi acasă pentru amputarea dreptului la vot şi de teatrul ieftin jucat de Ponta cu schimbarea ministrului de Externe Titus Corlăţean cu Teodor Meleşcanu care a fost o „operetă” şi că de fapt nu s-a schimbat nimic.

El a precizat că Victor Ponta şi PSD încearcă astfel să reducă numărul celor care vin la urne pentru că sprijinul pentru Klaus Iohannis este din ce în ce mai mare, inclusiv din partea cancelarului Germaniei, Angela Merkel, care i-a trimis o scrisoare de susţinere candidatului ACL.

 

“Înseamnă foarte mult pentru noi şi sunt convins că va conta pentru ce se va întâmplă duminică. Ştim că UE ne ajută şi sper în înţelepciunea românilor pentru un vot pentru Iohannis. Campania a arătat, pe de o parte, seriozitatea lui Iohannis şi pe de altă, superficialitatea unui premier care nu a renunţat la scaun nici azi şi care aruncă cu pomeni electorale. Am încredere în reacţia românilor”, a spus Flutur.

Liderul ACL a mai arătat că ACL şi Klaus Iohannis au un program de creare de locuri de muncă pe termen lung în timp ce PSD vine cu pomeni electorale care vor greva tot pe cetăţenii ţării care vor fi obligai să le plătească.

Totodată, el a spus că în timp ce ACL propune ca sursele de creştere a bugetului de stat să fie diminuarea evaziunii fiscale prin reducerea TVA, PSD propune legalizarea prostituţiei şi impozitarea acesteia.

În aceeaşi conferinţă de presă, deputatul Sanda Maria Ardeleanu, profesor universitar la USV a reclamat că Guvernul prin măsura luată de a trimite studenţii în mini-vacanţă împiedică profesorii să-şi ţină orele de curs.

sanda ardeleanu 3

“Mâine, trebuia să mă întâlnesc la 8 ore de curs şi seminar, cu studenţii. Ponta ne împiedică. Colegii mei de bună credinţă sunt revoltaţi de această situaţie fără precedent”, a spus Ardeleanu.

Ea a spus că s-a creat un haos în sistemul universitar pentru recuperarea acestor ore pierdute doar pentru că un guvern PSD vrea să introducă măsuri ceauşiste şi să determine studenţii să nu meargă la vot printr-o manevră care să ducă la diminuarea stării de spirit a grupurilor de studenţi.

„Victor Viorel Ponta vrea să ne arate că e micul dictator care vrea să facă din tineretul din România ce a făcut din diaspora şi anume să îi determine să nu meargă la vot. Nu va lăsaţi îmbunaţi de pomeni şi de sacoşe şi nişte bani care circulă acum din uşa în uşa. Nu va lăsaţi ademeniţi de vorbe şi votaţi cu omul care poate să ne conducă printr-o logică a faptelor pe un parcurs democratic, Klaus Iohannis,” a spus deputatul Sanda Maria Ardeleanu.


Intră acum și în grupul de