Nechifor: Cred ca am demonstrat ca doresc normalitate si simt deja suportul popular pentru PSD


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin I Nechifor, a declarat, joi, la finalul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale care a avut puţine dezbateri, dar multe lucruri spuse la nervi şi şi-a exprimat încrederea că în urma votului de duminică România va continua drumul de construcţie început în urmă cu doi ani şi jumătate, de la preluarea guvernării de Victor Ponta.

 

Nechifor a explicat în conferinţa de presă de la sediul PSD că de când a fost ales preşedinte al CJ Suceava a făcut mai puţine declaraţii politice şi că s-a preocupat mai mult de administraţie şi crede că a găsit soluţii bune administrative în tot judeţul.

V ponta Nechifor Constantin Cacica (17)

„Cred că mulţi suceveni s-au săturat de scandal şi reproşuri şi de ura instalată în ţară. Cred că am demonstrat că doresc normalitate şi simt un suport popular şi un sprijin pentru PSD”, a spus liderul PSD Suceava care a explicat că de la etapă la etapă electorală PSD a obţinut în judeţul Suceava tot mai multe voturi şi procente.

Nechifor a amintit că atunci când a preluat mandatul de preşedinte al CJ Suceava a fost nevoit să achite datorii de peste 100 de milioane de lei care au fost plătite fără comentarii şi că au fost găsite soluţii în toate localităţile.

 

El a exemplificat cu situaţia din Vatra Dornei care până în 2012 nu a beneficiat din partea conducerii judeţului de ajutor şi că cetăţenii au suferit de frig şi întuneric trei săptămâni, situaţie care nu s-a mai repetat de când PSD e la guvernare deşi primarul era membru PDL.

 

Preşedintele PSD Suceava a mai declarat că o situaţie similară a fost şi la Poiana Stampei unde primarul ameninţa că va alipi comuna unui alt judeţ, dar că acum problemele sunt rezolvate şi că s-au făcut şi investiţii.

Totodată, Nechifor a enumerat localităţi care în vechea administraţie erau uitate, precum Forăşti, Grăniceşti sau Zvoriştea şi care acum au proiecte importante.

El a mai declarat că la spitalul din Fălticeni nu a fost dat în trecut nici un leu, dar că acum s-a reluat investiţia, la fel ca şi la Maternitatea din Rădăuţi, iar la Spitalul Judeţean s-au încheiat lucrările de modernizare în totalitate urmând să fie achiziţionat un  computer tomograf performant, iar de acum vor începe lucrările de extindere a activităţilor din acest spital important.

Totodată, Nechifor a explicat că a făcut foarte multe proiecte de infrastructură şi e o mândrie că în mai puţin de un an s-a finalizat DN 29 Suceava-Botoşani, dar că e cel mai ataşat de drumul TransRarău care a fost executat cu fonduri judeţene şi care a deschis două zone importante pentru turism, legând Valea Bistriţei şi Valea Moldovei.

nechifor santier inspectie (8)

Totodată, se află în plină construcţie aeroportul şi este convins că vara anului viitor, vor există curse  în ţară şi spre destinaţii externe de pe acest aeroport.

„Am schimbat fundamental atitudinea şi modul de a lucra. În afară de doi primari din 114 cu care nu am putut lucra, unul nu mai e în funcţie, cu fiecare am putut lucra foarte bine.

Mi-a fost greu să dau semnalul că administraţia publică nu e vreun fel de bau-bau”, a spus Nechifor care a arătat că s-au reuşit lucruri importante în relaţia cu oamenii de afaceri, cu producătorii agricoli anunţând că va pleca cu o delegaţie de fermieri în Austria unde este programată o întâlnire cu ministrul austriac al Agriculturii.

În discursul său Nechifor a amintit de mai multe ori de cifra 7, care este o cifră a perfecţiunii, arătând că în turism creşterea a fost în acest an de 7 la sută, iar premierul Victor Ponta a venit de şapte ori în judeţul Suceava, acesta fiind un partener important al judeţului.

„A fost onoare pentru noi că acest partener să fie Victor Ponta, care a fost de şapte ori aici. Am fost cu el şi la Cacica, şi la Dumbrăveni şi la Salcea, dar şi la Cernăuţi. Avem obiceiul în Bucovina să avem o colaborare bună cu toţi etnicii de aici. Asta a însemnat politică noastră de până acum. Sunt convins că mulţi ştiu asta”, a spus Nechifor.

 

El şi-a exprimat convingerea că sucevenii nu uită sucevenii pe cei care au mărit TVA, au tăiat pensiile şi salariile, au închis şcolile şi că există la alegeri varianta Iohannis cu Blaga, Videanu, Udrea, Macovei, Flutur în spate, cu toţi cei care au decis pentru România să închidă locuri de muncă şi să taie pensii. Liderul PSD Suceava consideră că chiar dacă aceştia şi-au schimbat părul, năravul nu şi l-au schimbat şi dacă şi-au bătut joc o dată de români, o vor mai face când vor avea ocazia.

Nechifor a arătat că mai sunt foarte multe de făcut, dar că nu se poate dezvolta nimic fără stabilitate şi colaborare între preşedinte şi premier, iar după opinia sa Tăriceanu-premier şi Ponta-preşedinte e soluţia.

„Sunt convins că relaţia dintre Ponta şi Tăriceanu e una corectă, care are în spate un program de guvernare ce a fost validat”, a spus Nechifor.

El consideră că pentru Bucovina, Suceava şi România e nevoie de un preşedinte român care să ne fie aproape şi un partener.

„Când în Portugalia sau Germania, va ieşi un preşedinte român, eu voi lua în calcul şi pentru România un preşedinte de alt fel. România merită un preşedinte că Victor Ponta şi Tăriceanu că premier. Scorul din turul doi va fi decis de români şi de diaspora. Am însă foarte mare încredere şi în cei din Dorna, unde m-am născut, şi în cei din Fălticeni, unde am învăţat, dar şi în cei din Suceava, unde trăiesc”, a spus Nechifor.

Nechifor Lungu an scolare Colegiu Stefan cel Mare (6)

 

În aceeaşi conferinţă de presă, Cătălin I Nechifor a explicat de ce a colaborat cu primarul Sucevei, Ion Lungu, lăsând să se înţeleagă că nu capacitatea de administrator al urbei l-a motivat ci faptul că o stare conflictuală cu acesta ar fi generat probleme şi nu soluţii pentru suceveni.

„Ce ar fi trebuit să fac pentru municipiul Suceava? Să întorc spatele oamenilor şi să am o lupta idioată cu primarul Sucevei? Am găsit însă soluţii şi pentru termie şi pentru dezvoltare. Lungu şi Nechifor sunt oameni aleşi în funcţie care trebuie să găsească soluţii. Ce să fi făcut? Să mă cert toată ziua şi să arunc în piaţă informaţii că ăla e rău sau ăla e bun. Îi mulţumesc şi lui Lungu, că e important să facem administraţie. Oamenii nu ne judecă pentru cât ne certăm, ci pentru ce facem pentru ei”, a spus Nechifor.

El a arătat că în acelaşi fel colaborează cu conducerile primăriilor din Câmpulung Moldovenesc sau Rădăuţi.

„Ce ar fi trebuit că în localităţi conduse de primari PDL sau PNL să facem altceva decât datoria? Ne asumăm ce am făcut şi am făcut exact cât am putut de mult. Şi simt că oamenii sunt lângă noi. Restul minciunilor şi agitaţiei de campanie nu sunt importante”, a conchis Cătălin I Nechifor.


Intră acum și în grupul de